BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední minuta ukončila vítěznou jízdu. Boleslav těsně prohrála se Spartou

4. 10. 2024
napsal Redakce
BK Mladá Boleslav

1:2

1:0, 0:0, 0:2

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 16. Lakatoš (Čech, Jánošík) – 51. Kemiläinen (Krejčík, Lajunen), 60. Hrabík K. (Forman, Irving). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4016. Střely na branku: 16:22. Zblokované střely: 12:21. Hity: 2:1. Vhazování: 22:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Havlín, Jánošík, Pavlík, Křepelka – Skalický, Fořt (A), Junttila – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Rekonen, Závora, Doležal – Dvořáček, Suchý, Stránský

HC Sparta Praha

Kořenář – Mašín, Kemiläinen, Krejčík (A), Mikliš, Kempný, Irving, Tomek – Chlapík, Najman, Kousal – Salomäki, Lajunen (A), Hyka – Hrabík K., Vitouch, Forman (C) – Hrabík O., Žmola, Ton

M l. B o l. - Skvěle rozjetý duel nakonec Bruslaři nedotáhli do vítězného konce. Mladá Boleslav vstoupila do utkání lépe a po první třetině zásluhou Dominika Lakatoše vedla 1:0. Svůj náskok Středočeši střežili až do 51. minuty, kdy hostující Valtteri Kemiläinen ranou z modré srovnal na 1:1. Už se pomalu schylovalo k prodloužení, jenže necelou minutu před závěrečnou sirénou se prosadil tečující Kryštof Hrabík, který tak rozhodl o výhře Pražanů 2:1. Bruslaři se tak podruhé v sezoně museli sklonit před svým soupeřem, vůbec poprvé se tak stalo na domácím ledě.

Ještě před úvodním vhazováním proběhl slavnostní ceremoniál na počest obránce Davida Bernada, který odehrál 300 utkání v mladoboleslavském dresu. Duel mezi domácími Bruslaři a pražskou Spartou začal velmi opatrně, zpočátku převládala především dobré defenzivní hra od obou týmou. Avšak fanoušci obou celků už od prvních minut byli velmi slyšet.

První nebezpečnější akci měli na hokejkách mladoboleslavští hráči, když během přesilové hry nejprve číhal na teč před sparťanskou bránou Pavol Skalický, o chvíli později promarnil šanci Jan Buchtele. Nevyužitá početná převaha nakonec nemusela Středočechy mrzet. V 16. minutě unikl do brejku Dominik Lakatoš, který od levého kruhu propálil Kořenáře. V závěru třetiny měli slibný pokus i sparťani, jenže jejich počínání zastavil pozorný Dominik Furch.

Hned v úvodu druhé periody mohl navýšit Jan Buchtele, bývalý sparťanský kanonýr hrající momentálně za Bruslaře totiž sklepával letící puk těsně vedle pravé tyče. I následné minuty patřily Mladé Boleslavi, která byla více na puku a dokázala si vybudovat slibné pokusy. Podruhé v utkání se mohl radovat Dominik Lakatoš, jeho teč ale sparťanský strážce secvakl mezi betony.

Na opačné straně těsně před polovinou základní hrací doby zahrozil z pravé strany Filip Chlapík, po něm na levém kruhu vypálil Pavel Kousal. Na obě akce Pražanů stihl boleslavský gólman zareagovat včas. Posléze hosté své tempo začali stupňovat a byli aktivnější. Do protiakce ujel kapitán Miroslav Forman, ale stejně jako jeho spoluhráči recept na Furcha nenašel.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky měli produktivnější sparťani, Dominik Furch se tak musel hodně činit. Dramatické utkání nabralo ještě na atraktivitě ve 44. minutě, kdy došlo k bitce mezi Dominikem Lakatošem a Miikkou Salomäkim. Oba hokejisté následně putovali odsedět svůj trest za hrubost na trestnou lavici.

Pražané si o chvíli později střihli početní výhodu, během níž kolem boleslavského strážce létaly velké rány. I po jejím konci byli hosté aktivnější a v 51. minutě své snažení přetavili ve vyrovnávací gól. Jakub Krejčík projel do pásma, podržel si kotouč, jenž následně poslal na Valtteriho Kemiläinena. Ten vypálil přesně pod horní tyčku, čímž srovnal stav utkání na 1:1. Mladá Boleslav si následně mohla vrátit do vedení, jenže přesilovou hru nevyužila.

Naopak Sparta znovu udeřila. V poslední minutě třetí části se prosadil Kryštof Hrabík úspěšnou tečí Irvingova nahození, do kotouče ještě krátce předtím sáhl také Forman. Hrabík tak úderem 60. minuty rozhodl o těsné výhře Sparty 2:1. Bruslaři tak podruhé v sezoně odešli z utkání s prázdnou.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Richard Král: Měli jsme velice dobrou první třetinu. Byli jsme schopni hrát na kotouči, měli jsme daleko více ve hře a dařilo se nám vytvářet si šance. S první třetinou jsme proto byli spokojení, začátek druhé byl ještě jakž takž, ale od poloviny zápasu soupeř začal pomalu přebírat otěže. Měli jsme dost zbytečných ztrát v útočném pásmu, byly tam i nějaké riskantní nahrávky. Hlavně se k tomu také přidalo pár ztrát u útočné modré čáry. Bohužel, hrát se Spartou takový hokej nahoru dolů je velmi těžké. Mají spoustu šikovných hráčů do kombinace. Ve třetí třetině Sparta prohrávala a byla v tlaku, myslím si ale, že jsme je do větších příležitostí nepouštěli. Udělali jsme ale v půlce třetiny chybu na červené čáře, špatně rozebrali protiútok soupeře a oni to trefili. V poslední minutě to bylo víceméně to samé. U střídaček zbytečná ztráta, mohli jsme puk podržet a z následné akce tandem, střela a teč. Jak jsme otočili zápas v Budějovicích, tak se nám to teď vrátilo a šťastnější byla Sparta.
HC Sparta Praha:
Pavel Gross: Jsme rádi, že po porážce v Olomouci odsud odvážíme tři body. Byly to trošku šťastnější body. První třetina od nás nebyla nic moc, v té druhé už se tam alespoň něco objevilo. Věděli jsme, že Boleslav bude urputně bránit a bude dobrá v defenzivní polovině kluziště. Snažili se lítat mezi beky, což se jim povedlo a šli do vedení. Po druhé třetině jsme si řekli pár věci, které jsme chtěli změnit, částečně se nám to povedlo. Byli bychom spokojeni asi i s jedním bodem, protože Boleslav byla v zápase silná. Pepa (Josef Kořenář, pozn. red.) byl výborný, v každém případě to vítězství bereme.

×
Dnes v 16:15 | DOR
BK Mladá Boleslav
HC Slavia Praha
×
Dnes v 17:30 | MUB
BK Mladá Boleslav
HC Hvězda Praha