BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodovaly detaily. Bruslaři v souboji o čelo v Pardubicích padli

22. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner, foto: Michal Dědič
HC Dynamo Pardubice

2:0

0:0, 0:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 42. Kaut (Poulíček), 58. Červenka (Mandát, Musil). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8791. Střely na branku: 35:27. Zblokované střely: 20:19. Hity: 10:6. Vhazování: 36:15. Průběh utkání: 2:0.

HC Dynamo Pardubice

Will – Musil, Hájek, Dvořák, Šustr, Vála, Švec, Houdek – Červenka (C), Kousal, Herčík – Smejkal, Poulíček (A), Kaut – Fiala, Zohorna (A), Paulovič – Lichtag, Mandát, Vondráček

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík, Gewiese – Doležal, Čajka, Lakatoš – Skalický, Buchtele (A), Stránský – Junttila, Suchý, Rekonen – Dvořáček, Závora, Malát

P a r d u b i c e – V předehrávce 30. kola Tipsport extraligy se na ledě Dynama bojovalo o samotné čelo tabulky. Skóre opatrného duelu mezi sousedy v pořadí naší nejvyšší soutěže bylo po dvě třetiny bezbrankové, až ve 42. minutě šly do vedení Pardubice. Bruslaři sílu na odpověď nenašli, přestože v závěrečné desetiminutovce dostali k dispozici hned dvě přesilové hry. Jejich porážku pak ještě trefou do prázdné pečetil Roman Červenka a do čela tak poskočily Pardubice.

Oproti prvnímu utkání v enteria aréně se Bruslaři tentokrát proti Dynamu postavili s Dominikem Furchem v brance, poprvé v sezoně na pardubický led vyjeli také obránci Alex Lintuniemi a Petr Gewiese. Do sestavy se poprvé od utkání s Třincem vrátil Vojtěch Hradec, jemuž připadlo místo třináctého útočníka. Chyběl však Tomáš Fořt, který nedohrál poslední utkání na Kladně.

Nervózní úvod tabulkových sousedů rozčísl v 5. minutě faul domácího obránce Hájka, který nabídl Bruslařům poměrně brzkou přesilovku. Jenže tu zelenobílí nevyužili. Mnohem lépe už vypadala ta druhá, při níž měl Will plné ruce práce. Z levého kruhu na něj dvakrát pálil Doležal a z pravého zase Lakatoš. I Dynamo mělo své šance, zejména po tlaku ve 14. minutě, kdy z hranice pravého kruhu pálil Kousal těsně nad.

Ve druhém dějství Willovi přidělala starosti Junttilova nevinná střela z mezikruží, kterou domácí brankář lapil velmi nejistě. V 31. minutě se ale vyznamenal důležitým zákrokem proti pokusu Buchteleho, jemuž nápaditým krosem nabíjel Lakatoš. Furch na druhé straně jen očima kontroloval bekhendovou dorážku Kauta ze slotu, ta ale nakonec zamířila vedle.

Blízko k otevření skóre měl ve 34. minutě Lakatoš, když dravě pronikl od levého hrazení až před branku a puk zkoušel jen lehce pustit k blizší tyčce, ale tam si na něj počkal Willův beton. Bruslařům krátce před druhou sirénou pomohlo také štěstí, to když pravá tyčka boleslavské klece zastavila skryté nahození Šustra z modré. Také po prostřední části tak panovalo bezbrankové skóre.

Kouzlo obou brankářů odčaroval ve 42. minutě Martin Kaut, který si z levé strany navedl kotouč na osu a ranou zápěstím na bližší tyčku otevřel stav utkání. A Dynamo tlačilo dál při následné přesilové hře. Bruslaře od dalšího inkasovaní uchránily Furchovy zákroky i obětavě bloky Dvořáčka se Závorou. Ve 47. minutě se při rychlém kontru jeden na jednoho Lakatoš prodral do zakončení ze slotu, ale na Willa si nepřišel.

Šustrovo držení z 53. minuty mohl potrestat Buchtele. Chyběly centimetry, jeho teč Lakatošova nahození proskákala těsně vedle levé tyčky pardubické svatyně. Nabídnuté převahy tak Bruslaři nevyužili a to platilo i o dalším faulu, který spáchal Vondráček. A tak museli zelenobílí v závěru vsadit všechno na jednu kartu a zkusili to v šesti. To se však nevyplatilo, pojistku Dynama na vítězství přidal pohodlně do prázdné Roman Červenka - 2:0.

Ohlasy trenérů

HC Dynamo Pardubice:
Václav Baďouček: Pro nás velice těžké utkání, soupeř hrál výborně. Jsem rád za tři body, protože takovéto zápasy, kde se ne úplně daří a vy dokážete vyhrát s nulou jsou hodně důležité do dalšího vývoje sezóny. Chtěl bych pochválit tým za speciální formace Ubránili jsme spoustu přesilovek, takže v tomto směru jsem spokojený. I za druhou nulu v řadě doma, takže velká gratulace.
BK Mladá Boleslav:
Richard Král: Myslím si, že jako dnes nastoupili do utkání stejně jako minule. Byli jsme zbytečně ustrašení. Pak se naše hra zvedla a myslím si, že ve hře pět na pět byl zápas celkem vyrovnaný. Bohužel jsme ale tratili v přesilovkách. Pokud chceme vozit body ze zimáků topových týmů, jako jsou Pardubice nebo Sparta, tak nemáme šanci, pokud si nepomůžeme přesilovkami.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav