BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Plzni se nepovedl ani druhý vzájemný přípravný zápas

22. 8. 2024
napsal Lukáš Chuchválek, foto: Marek Švamberg
HC ŠKODA PLZEŇ

4:1

1:1, 1:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Lev, 33. Archambault (Merezhko), 43. Lev (Archambault), 50. Lalancette (Söderlund) – 6. Doležal. Rozhodčí: Sýkora, Turhobr – Gerát, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC ŠKODA PLZEŇ

Malík – Malák, Zámorský, Piskáček, Merezhko, Kvasnička (A), Skok, Brůna – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Söderlund (A), Lalancette, Archambault – Klepiš, Mertl, Urban – Indrák, Lev, Mužík.

BK Mladá Boleslav

Růžička – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Bernad, Jánošík, Vlasák – Buchtele, Fořt, Rekonen – Skalický, Hradec (C), Lakatoš (A) – Doležal, Čajka (A), Stránský – Dvořáček, Závora, Malát.

P l z e ň – Po týdnu se opět v rámci přípravy konalo škodovácké derby, tentokrát na plzeňském ledě. Domácí celek se rychle dostal do vedení, které neméně rychle umazal Zdeněk Doležal. Vyrovnaný stav trval dalších zhruba 30 minut, avšak pak Plzeň dobře zvolenou taktikou utavila boleslavskou pětku, jež neměla dost sil ubránit útok po vhazování. Domácí měli od té doby zápas pod kontrolou a odveta přinesla proti tomuto soupeři další prohru.

Brzy po úvodním vhazování se Janu Růžičkovi nepovedl banální odpal puku, pro který si dojel za bránu. Kotouč zamířil mimo hrací plochu a Bruslaři šli do čtyř. Přesilovka Plzně nakonec neměla dlouhého trvání, neboť Petr Zámorský míchal pukem u modré čáry a vypálil, načež Růžička zakročil, avšak ztratil puk pod svou výstrojí. Než se nadál, lovil puk ze sítě, protože Jakub Lev pohotově a důrazně zasáhl holí a otevřel skóre. Z vedení se domácí celek mohl těšit jen dvě minuty, protože si přímo před bránu dojel s pukem Zdeněk Doležal a nekompromisně ho poslal mezi beton a vyrážečku k bližší tyči. Po této oťukávané se skóre do konce třetiny nezměnilo. Přispěla k tomu nedostatečná střelba z obou stran. Trochu vzruchu přinesl Vojtěch Hradec, jenž se snadno probil za obranu Plzně a nastřelil zblízka od hrany brankoviště jen Malíkovu vyrážečku. Domácí pak měli skvělou příležitost v závěru boleslavské přesilovky minutu před sirénou, když Adrián Holešinský nevyužili zpackanou rozehrávku Boleslavi a zakončil pouze do Jana Růžičky. Konec dějství zpestřila rozmíška v rohu kluziště a dva nejaktivnější jedinci dostali tresty za hrubost.

Ve druhé třetině byl velmi blízko ke své druhé trefě Zdeněk Doležal, jenže tentokrát na Malíka zblízka nevyzrál a poslal puk mimo. Vzápětí ujeli Indiáni do brejku tří na dva, avšak ani Lalancette nenamířil úplně přesně a netrefil skulinu mezi Růžičkovými betony. Bruslaři se museli bránit ještě několika dalším útokům, než se hra uklidnila ve středním pásmu. Zhruba v půlce třetiny to zkusil zleva Dominik Lakatoš, ale ani on přes Malíka puk neprocedil. Boleslav pak doplatila na to, že dopustila, aby ji plzeňská škodovka dostala pod tlak. Utahaná pětka po vhazování za zakázané uvolnění již nedokázala adekvátně bránit, z čehož těžil Oliver Archambault, jenž uklidil puk do sítě poté, kdy nejprve z nulového úhlu neuspěl Igor Merezhko. Následovalo ještě několik příležitostí Plzně, Bruslaři však jednogólové manko udrželi a Petr Gewiese 50 sekund před sirénou odmítl vyrovnání a vylámal si zuby na Nickovi Malíkovi.

Boleslavi se vymstila další hra v oslabení, protože speciální plzeňská formace opět trestala. Zámorského ještě Jan Růžička zastavil, ale na ránu z mezikruží Jakuba Lva po pohledném plzeňském ťukesu napříč útočným pásmem již nestačil. Bruslaři měli snahu s nepříznivým skóre něco udělat, jenže nebylo jim přáno. Pasáž, kdy se hrálo nahoru-dolu bez gólových šancí pak utnulo přečíslení tří plzeňských útočníků-legionářů (včetně ex-boleslavského Söderlunda) na dva boleslavské obránce. Z mezikruží prudce vypálil Christophe Lalancette, jenž trefil Růžičku do výstroje, puk však vypadl za jeho záda a pro Boleslav smolně se doklouzal za brankovou čáru. Následující příležitost snížit při přesilovce Boleslav opět odmítla. I později měla problémy s tím dostávat se do šancí a kazila přihrávky od středního pásma. I tak musel nakonec Nick Malík zvýšit pozornost při souhře Fořta s Rekonenem a Buchtelem. Ve vynikající palebné pozici od slotu se ocitl Jan Závora, jehož tvrdou ránu vyčapal pohotový Malík, takže tímto bylo završeno další přípravné utkání, v němž Boleslav podruhé podléhá svému soupeři.

Další přípravný zápas čeká Bruslaře příští úterý, kdy vyzvou opět na venkovním ledě karlovarskou Energii.

Ohlasy trenérů

HC ŠKODA PLZEŇ:
Václav Pletka: První třetinu byla Boleslav lepší, vytvořila si víc šancí. Tak trochu paradoxně jsme vedli 1:0 z přesilovky. Pak jsme si něco řekli v kabině a naše hra se zlepšila. Objevovaly se tam potom věci, které chceme, aby tam byly. Na druhou stranu tam byly i věci, které ve své hře nechceme. Je to ale pořád ještě příprava, ještě pořád je čas to vyladit.
BK Mladá Boleslav:
Martin Slánský: V utkání jsme doplatili zejména na oslabení, ve kterých jsme inkasovali dvě branky. Na druhou stranu jsme nevyužili naše přesilovky a z toho je potom takový výsledek. Na tom určitě musíme zapracovat. Měli jsme tam určitě tři nebo čtyři momenty, které jsme mohli a měli využít. Nezbývá než se z toho poučit a v sezoně v takových okamžicích dávat góly.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav