BK MLADÁ BOLESLAV

Byla to zvláštní situace, přiznal Pavel Musil o zápase Boleslav versus Brod

17. 10. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Někdy se to prostě tak sejde. Los soutěže, jednání klubů a najednou hrajete proti týmu, o kterém víte, že už zítra bude tím vaším. Běžná situace to každopádně není a jednadvacetiletý útočník Pavel Musil (na snímku) bude spíš ojedinělým případem. "Hlavně po psychické stránce je to opravdu zvláštní. Ale do Boleslavi se těším, beru to jako velký posun ve své kariéře," říká Musil.

Pavle, jaký byl váš poslední zápas za Brod? Jaké to je hrát proti týmu, kam víte, že přestupujete?

Tenhle zážitek je pro mě úplně nový, nikdy jsem nic takového nezažil a musím přiznat, že je to hodně zvláštní situace hlavně pro psychiku. Ale snažil jsem se na to nemyslet. V Havlíčkově Brodě jsem dostal velkou hokejovou šanci, za kterou budu už vždycky vděčný, tak jsem chtěl odehrát svůj poslední zápas v jeho dresu co nejlépe.

Pavel Musil

Bude fér zeptat se vás, jestli ta prohra byla zasloužená?

Řekl bych to asi takhle: Boleslav má velmi dobrý tým. Vlastně to není ani prvoligový kádr, ale mužstvo pro extraligu. A hráli prostě opravdu velmi dobře.

Kdy bylo jasné, že do Boleslavi opravdu zamíříte?

Je to jenom několik málo dní. Bylo to strašně rychlé. Takové bum bum a hotovo.

Po zápase si necháte brusle už v domácí kabině?

Ještě ne. Hlásit se budu až ráno na tréninku. Nový den, nový tým, nová kabina.

Ptát se, jestli se těšíte, je asi zbytečné, ale přesto to nelze vynechat...

Je to pro mě velká výzva, chci tady odvést dobrý kus práce a také posunout svou kariéru o krok dál. A pak je tady samozřejmě ten cíl postupu do extraligy.

Boris Žabka vás tam v první třetině vyzýval ke rvačce. Neříkal jste si, že by to bylo zajímavé téma na následující ráno? Proč jste do toho nešel?

(úsměv) To vůbec. Vždyť jste nás oba mohli vidět stát vedle sebe. Do toho bych nešel, ani kdybych měl o třicet kilo víc.

Děkujeme za rozhovor.