BK MLADÁ BOLESLAV

Asistenty Jiřího Kalouse zůstávají Petr Haken a Václav Pletka

21. 4. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Jak už bylo řečeno, hlavním trenérem A týmu BK Mladá Boleslav bude v nadcházející extraligové sezoně 2023/2024 Jiří Kalous. Nyní klub potvrzuje, že stejní zůstanou i jeho asistenti, u A týmu tedy budou i nadále působit Petr Haken a Václav Pletka.

S prací Petra Hakena i Václava Pletky u A týmu panovala spokojenost. "Jirka Kalous dával jasně najevo, že by s nimi rád pracoval i nadále," říká sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Martin Ševc a vypočítává i jejich další plusy. "Oba jsou z Mladé Boleslavi, ke klubu mají vztah a oba dva se výrazně angažují i u mládeže."

Právě mládežnické týmy byly důvodem, proč se s ohlášením asistentů u A týmu otálelo na první pohled déle, než by bylo nutné. Jednak oba trenéři pomáhali vést juniory a dorostence v play off a jednak oba vyčkávali, zda se podaří adekvátně obsadit trenérské pozice v těchto kategoriích i na příští sezonu. "Skutečnost, že jim na mládeži záleží, a že byli ochotní v případně nutnosti jít takříkajíc níž, pro nás taky hodně znamená," dodává Ševc. Tak jako tak oběma asistentům přesah do mládeže zůstane. "Pomůže nám to mít o mládeži ještě o něco lepší přehled a taky tak budeme lépe využívat schopností našich mladých hráčů."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav