BK MLADÁ BOLESLAV

Derby vyhrála Boleslav

28. 7. 2009
napsal Štěpán Tomš
BK Mladá Boleslav

5:1

2:0, 0:0, 1:1, 2:0

HC Benátky nad Jizerou

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Boháč (Pabiška), 18. Bahenský (Duben), 54. Kasík (Loskot), 63. Macho (Boháč, Šterbák), 78. Belay (Kotrba) – 56. Kazatel (L. Tondr, Hrach). Rozhodčí: Švejda – Záhora, Holec. Vyloučení: 11:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 821.

BK Mladá Boleslav

Schwarz (41. Řehoř) - Duben, Jiruš, Žabka, Kasík, Šterbák, Jindra, Čížek, Bauer - Macho, Gajovský, Handlovský, Bezděk, Pabiška, Sýkora, Krejčík, Bahenský, Boháč, Loskot, Belay, Kotrba

HC Benátky nad Jizerou

Nedvídek (41. Blažíček) - M. Tondr, Drbohlav, Kopic, Skořepa, Weiss, Hobza, Hataš, Hudíček, Ciupa, Jaroš, Bílek, Mrkvička, Jech, Kica, Slavík, Ton, Vařecha. 2.polovina: Pavlů, Müller, M. Pabiška, M. Krupka, Nevyhoštěný, Lukáč, Hrach, L. Tondr, Kazatel, Ši

M l. B o l. - V prvním přípravném utkání na novou sezónu měli trenéři na vyzkoušení svých početných kádrů hned čtyři dvacetiminutovky. Před příjemně zaplněnými tribunami Metrostav Arény otevřel skóre Boháč, po něm zvyšovali boleslavské vedení Bahenský a Kasík. Za Benátky snížil v 56. minutě Kazatel, ale třígólový náskok vrátil domácím ve čtvrté části Macho a v závěru ještě navýšil Belay. Z osmdesátiminutové bitvy, ve které padlo sedmnáct trestů, tak vzešli jako vítězové svěřenci trenéra Čermáka.

Hrát se začalo svižně. Už v páté minutě otevřel skóre střelou do horní poloviny brány Boháč a zužitkoval tak přihrávku Pabišky. V 9. minutě Ton boleslavskou bránu přestřelil. Po polovině úvodní čtvrtiny fauloval Pabiška a Benátky zahrávaly první přesilovku. V té pálil Hobza jen do Schwarze a ani Bahenský v úniku ve vlastním oslabení neuspěl.

Ve 14. minutě hráli první přesilovku i Boleslavští, ale ani ti ji využít nedokázali. V 18. minutě předvedl krásnou individuální akci Bahenský, když se na modré čáře kličkou uvolnil a tahem uklidil puk nad Nedvídkovo rameno. V závěru mohl zvýšit Krejčík, Pabiškovu přihrávku však usměrnil jen nad branku.

V úvodu druhé části fauloval Čížek, nicméně v přesilovce se hosté do šance nedostali. Pak zahráli Benátečtí v šesti a podruhé se bránili. Ve chvíli, kdy trest vypršel, se Boháč natahoval před odkrytou bránou po puku marně. Ve 29. minutě vychytal Schwarz na brankové čáře Jecha. O tři minuty později byl v dobré pozici před bránou Kopic, v rozhodující moment mu ale boleslavští beci zablokovali hůl.

Domácí si začali vypracovávat pěkné šance, na konci jedné takové stál Gajovský, jenže branku nepřidal. V další přesilovce Benátek ujel nejprve domácí Macho; branku nedal, a ani na druhé straně Weiss Schwarze neprostřelil. V závěru druhé části fauloval ještě Jiruš, zkrácenou přesilovku předělila siréna.

V boleslavském brankovišti vystřídal od začátku třetí dvacetiminutovky Schwarze Řehoř. I hosté pozměnili sestavu, ale ani čerství muži v benáteckém dresu nedokázali pátou přesilovku přetavit v branku. Od modré čáry se odhodlal vypálit domácí Pabiška, jeho ránu benátecký gólman dokázal vyrazit. V 53. minutě fauloval Nevyhoštěný a hlavním sudím byl na dvě minuty vyhoštěn na trestnou lavici. Třetí přesilovku domácí dokázali využít, Kasík napřáhl od modré a puk se zastavil až v síti.

Benátečtí hokejisté se za stavu 3:0 pro domácí začali dostávat stále více do hry. Snížit se jim podařilo v další přesilovce, když Kazatel zblízka prostřelil Řehoře. Jen o pár vteřin později jeli hosté 2 na 1, Krupka ale na puk před bránou nedosáhl. Při hře 4 na 4 prchal Nevyhoštěný sám na Řehoře, který zabránil gólu betonem. V závěru třetí čtvrtiny minul odkrytou benáteckou branku Kotrba.

Na začátku závěrečného dějství navýšil boleslavský náskok Macho. V 67. minutě předvedli pohlednou souhru mladíci Belay s Krejčíkem, akci scházelo jen přesnější Krejčíkovo zakončení. V 74. minutě předkládal před bránu Boháč, Macho byl ale také neuspěšný. Dvě minuty před koncem se prosadili junioři, když přihrávku Kotrby zužitkoval s přehledem Belay. V samém závěru mohl ještě zvýšit Boháč, jenže jeho únik byl neúspěšný.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav