BK MLADÁ BOLESLAV

Příjemný závěr Tipsport Cupu: Boleslavští uspěli v Liberci

14. 8. 2009
napsal Michal Miškovský
Bílí Tygři Liberec

2:4

0:1, 0:3, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 44. Podkonický (Nedvěd), 57. Klimenta (Vantuch) - 16 Kotrba (Kasík), 22. Bahenský, 40. Macho (Kasík, Vrbata), 40. Gajovský (Handlovský) . Rozhodčí: . Vyloučení: 7:10, navíc hostující Jindra osobní trest 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: .

Bílí Tygři Liberec

Nedvídek (41. Leinonen) – Rýgl, Jareš, Čakajík, Moravec, Derner, Hunkes, Kolmann, Holub – Víšek, Plodek, Bartovič, Podkonický, Nedvěd, Klimenta, Blatný, Vantuch, Nevyhoštěný, Jech, Urban, Dušek

BK Mladá Boleslav

Valent – Šterbák, Kasík, Duben, Jindra, Bauer, Čížek – Macho, Vrbata, Pabiška – Bahenský, Sýkora, Boháč – Gajovský, Fabuš, Handlovský – Nouza, Kotrba, Rezek

L i b e r e c – Hokejisté BK Mladá Boleslav se rozloučili s letošním ročníkem Tipsport Hockey Cupu výhrou. Po předchozích třech nezdarech zvítězili na ledě Liberce přesvědčivě 4:2, když po dvou třetinách zářil na světelné tabuli stav 4:0 ve prospěch Středočechů. Domácí alespoň zmírnili prohru v závěrečném dějství díky trefám Podkonického a Klimenty.

Mladoboleslavští nastoupili s gólmanem Valentem, po rekonvalescenci si už zahrál také Nouza. Naopak v sestavě Bruslařského klubu chyběl Král.

První šanci si vytvořili domácí už ve druhé minutě, kdy se odrazil puk do mezikruží k volnému Vantuchovi, ten však netrefil branku. Hosté odpověděli příležitostí ve čtvrté minutě, kdy se v oslabení na levé straně uvolnil Sýkora, ale jeho tvrdou střelu zneškodnil Nedvídek lapačkou. V páté minutě střílel od modré liberecký Derner, ale těsně minul. O dvě minuty později byl v nadějné pozici za brankou Bílých Tygrů Vrbata, ale přihrávka na Pabišku neprošla.

V polovině úvodního dějství zachytil rozehrávku domácích Boháč, ale po jeho následné střele se Sýkora k teči nedostal. V 16. minutě už se hosté mohli radovat. Nenápadné nahození z hokejky Kotrby prošlo Nedvídkovi nad lapačkou až do branky. Vzápětí mohl zvýšit vedení Mladé Boleslavi Macho, který se uvolnil na levém křídle přes obránce, ale Nedvídkova lapačka byla tentokrát pohotovější. V závěru třetiny hráli domácí přesilovku, ale Čakajíkovu střelu zneškodnil Valent a Severočeši nevyužili ke skórování ani závar po další ráně Moravce.

Hned v úvodu druhé třetiny dostali Liberečtí k dispozici další přesilovku, ale mělo to zcela opačný efekt. V oslabení dostal hodně prostoru Bahenský a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Odpovědět mohl ve 24. minutě úplně volný Urban, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil Valent. Spolehlivě chytající gólman Bruslařského klubu si poradil také o minutu později se střelou Čakajíka a rady si věděl také při teči Plodka z bezprostřední blízkosti.

Tlak domácích narůstal, ale Valentovi pomáhali i beci. Vynikajícím obranným zákrokem se prezentoval při přečíslení soupeře ve 37. minutě například Kasík. V závěru prostředního dějství přišly na řadu šťastné chvilky Mladé Boleslavi. Minutu a třináct vteřin trvající přesilovku 5 na 3 sice ještě svěřenci Vladimíra Čermáka nevyužili, ale v pokračující klasické početní výhodě se prosadil Macho. Když poté ještě dvacet vteřin před druhou sirénou zvýšil po individuální akci Gajovský, odcházeli hosté do kabin s příjemným vedením 4:0.

Třetí část hry odstartovala nešťastně pro mladoboleslavského Macha, který inkasoval nepříjemnou ránu pukem zblízka do obličeje a zápas pro něj předčasně skončil. Ve 44. minutě se domácí dočkali zkorigování stavu. Severočeši vytvořili v obranné třetině soupeře zmatek a ležícího Valenta překonal Podkonický. Další nepříjemnost potkala Bruslařský klub o minutu později. Liberečtí dostali k dispozici 72 vteřin trvající přesilovku 5 na 3, ale tu zpestřila pouze šarvátka v brankovišti Valenta mezi Jindrou a Podkonickým.

V závěrečné desetiminutovce byli o něco aktivnější domácí, díky čemuž se prosadil necelé čtyři minuty před koncem Klimenta, ale na výhře Mladé Boleslavi už to nic nezměnilo.