BK MLADÁ BOLESLAV

Tři góly na úvod, pohoda. Boleslav rozstřílela Spartu!

3. 10. 2010
napsal Štěpán Tomš
BK Mladá Boleslav

5:0

3:0, 0:0, 2:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Žabka), 11. Macho (Marušák), 17. Handlovský (Milroy, Nouza), 45. Pabiška (Macho, Marušák), 58. Pabiška (Loskot). Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:8, navíc Salcido (SPA), Žabka (MBL) oba 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3940.

BK Mladá Boleslav

Schwarz – Jindra, Žabka, Lehikoinen, Marušák, Duben, Hay – Boháč, Divíšek, Vrbata – Fabuš, Macho, Pabiška – Matějovský, Gajovský, Bahenský – Handlovský, Milroy, Nouza – Loskot

HC Sparta Praha

Novotný – Gulaši, Vykoukal, Hanzlík, O’Brien, Philipp, Macholda, Salcido – Hlaváč, Broš, Kůrka – Pacovský, Výborný, Smoleňák – Hromas, Hlinka, Ton – Ručinský, Koreis, Treille

M l. B o l. – Ne, zase takové bezstarostné utkání to pro Středočechy nebylo. Boleslav spíše věděla jak na soupeře, a tak vyhrála 5:0, když po první třetině vedla už 3:0. Domácí nedali svým skvělým pohybem Pražanům šanci dostat se do tlaku a pohodlně si dokráčeli pro další tři body. I díky skvělým zákrokům Marka Schwarze.

Lepší, důraznější, a hlavně šťastnější. To byla první třetina snů pro domácí Mladou Boleslav. Skóre otevřel v páté minutě Tomáš Divíšek, který překonal mladého brankáře Novotného z dorážky. Další pohroma pro Pražany přišla v polovině první třetiny, kdy navýšil boleslavský náskok Michal Macho.

Ze strany domácích to nebylo vše. Hráči v rudých dresech si s nasazením soupeře nevěděli rady, a když Novotného překonal potřetí z nelehké pozice Lukáš Handlovský, šli Sparťané do kabin s tříbrankovým mankem. Nepomohli jim ani dvě slepené přesilovky.

I v úvodu prostřední dvacetiminutovky Sparta útočila díky početní výhodě, domácím se ale dařilo puky vyhazovat. V ostatních momentech úřadoval brankář Marek Schwarz. V polovině zápasu zlikvidoval betonem například přesilovkovou střelu Pacovského, jenž mohl s trochou štěstí snížit.

Domácí tým nadále dobře bruslil a často zaměstnával obranu hostí, což byla ta nejúčinnější obrana třígólového náskoku. V klíčových momentech měli Pražené i smůlu, respektive Středočeši měli štěstí. Ve 38. minutě mohl náskok zvýraznit Loskot, blafák mu však vystihl Novotný.

Milroy s Handlovským mohli v úniku 2 na 1 ve 43. minutě navýšit na 4:0, Novotný se proti zakončení druhého jmenovaného stačil skvěle přesunout a šanci zlikvidovat. O necelé dvě minuty později nejprve selhal v početní výhodě Lukáš Pabiška v obrovské šanci, podruhé už nezaváhal.

Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, posledních pět minut už domácí nemysleli tolik na útok a spořádaně bránili. Přesto upravil Lukáš Pabiška v 58. minutě na konečných 5:0. Na třetí pokus dokázala Mladá Boleslav nad Spartou zvítězit, a hned z toho byla nejvyšší prohra Pražanů v sezoně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav