BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav znovu padla, tentokrát nedala ani gól

12. 12. 2010
napsal David Bohata
BK Mladá Boleslav

0:2

0:2, 0:0, 0:0

PSG Berani Zlín

Statistiky

Branky: 10. Kubiš (Sivák, Sýkora), 12. Sýkora (Rachůnek, Galvas). Rozhodčí: Jeřábek, Homola – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváků: 2530.

BK Mladá Boleslav

Schwarz – Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Čížek, Duben, Macháček, Mikuš – Štefanka, Macho, Fabuš – Bahenský, Mikulík, Vrbata – Boháč, Hrdel, Nouza – Loskot, Gajovský, Barney

PSG Berani Zlín

Duba – Lučka, Řezníček, Grof, Galvas, Linhart, Hamerlík, Míka, Švrček – Köhler, Leška, Balaštík – Rachůnek, Balán, Důras – Sivák, Sýkora, Kubiš – Čech, Vlach, Holík

M l. B o l. – V rámci nekončící “honby“ za body přivítali boleslavští hokejisté na svém ledě Zlín. Po debaklu v minulém kole, ve kterém dostali deset gólů, chtěli domácímu publiku ukázat, že hokej hrát umí. Jejich snaha byla viditelná od první minuty, jenže góly dal pouze Zlín. Sympatický výkon Boleslavi tedy vyšel bodově naprázdno. Druhou branku Zlína vstřelil ex-boleslavský útočník Tomáš Sýkora. Před začátkem zápasu podepsal momentálně nehrající boleslavský kapitán Tomáš Divíšek Chartu fair play.

Utkání začalo hodně rychle a hodně zostra. Již během první minuty byly na obou stranách k vidění zajímavé gólové příležitosti. Nejdřív Schwarz lapačkou skvěle vychytal Köhlera, poté musel Duba čelit nebezpečnému ataku druhé boleslavské formace. Ještě stále v čase, který se dá považovat za začátek zápasu, se domácí mužstvo dostalo do lapálie v podobě dlouho trvajícího dvojnásobného oslabení, ve kterém se zaskvěl Marek Schwarz, když se ve dvou totožných situacích dokázal bleskově přesunout proti křižné přihrávce Lešky a následnému Balaštíkovu zakončení. A zlínský špílmachr znovu zavařil domácí obraně. Samostatný únik, ve kterém se na chvíli ocitl zakončoval z velké dálky – Schwarz se překvapit nenechal.

Proti osamocenému Pavlovi Kubišovi už byl ale bezmocný. Škoda pro Mladou Boleslav, která ale i tak pokračovala v aktivní hře. Dusno před Dubou měli na svědomí Barney s Loskotem, ale byli to opět hosté, kteří skórovali. Rachůnek křižnou příhrou nalezl nikým nehlídaného Tomáše Sýkoru, jenž svým volejem nedal boleslavskému muži s maskou žádnou šanci – 0:2. Domácí ještě reklamovali faul, sudí byl ale neoblomný. Přesilovku si zahráli i hráči Bruslařského klubu, a to hned dvakrát v krátkém sledu. Dlouhé obléhání žluto-modré pevnosti sice vypadalo dosti slibně, leč k žádnému nebezpečnému zakončení nevedlo. Třetina se dohrávala bez žádných výraznějších šancí. I tak se musel mít na pozoru spíš Duba než jeho protějšek. Ze strany Mladé Boleslavi se jednalo o dobrých dvacet minut, sympatický výkon kazily “jen“ cifry na světelné tabuli.

Ve dvaadvacáté minutě předvedl David Vrbata povedený únik po pravé straně, Bahenský, kterého následně oslovil, nedokázal řádně zakončit. I u další akce Boleslavi byl její rodák. Tentokrát to byl Fabuš, který velice složitou přihrávku pravého křídla nedokázal správně usměrnit. Následující minuty byli lepší domácí, jenže jejich aktivitu pokaždé utnula vyloučení, a tak se vyhlídka na korekci skóre vždy o pár minut oddálila – nutno poznamenat, že gólman v bílém dresu chytal výborně. Dvě zlínské přesilovky hru víceméně vyrovnaly.

Hokejistům z Pojizeří činilo po zbytek třetiny problém dostat se s kotoučem z rohu kluziště na dostřel soupeřovy brány. Ještě v závěru druhé dvacetiminutovky dostal Vrbata nádhernou přihrávku na útočnou modrou, jenže než se s pukem stačil rozjet, už u něho stál pozorný Hamerlík a černou pryž mu sebral. V prostřední části klání jsme měli možnost vidět vesměs vyrovnaný hokej. Rozdíl ve vyšším počtu střel na straně Zlína činil fakt, že Boleslav nedokázala své akce pokaždé zakončovat střelbou, přičemž Moravané měli k dispozici čtyři minuty hry pěti proti čtyřem

Závěrečnou periodu odstartovali Boleslavští rychlou akcí první formace, po které se, bohužel pro ně, nedokázal prosadit Štefanka. Na druhé straně kluziště pak si pak vytvořila tlak trojice Sivák-Sýkora-Kubiš a Schwarz měl o zábavu postaráno. Chvíli nato navíc opět ujel domácím obráncům Leška. Křižný pas na své hokejové dvojče – Jaroslava Balaštíka – zblokovala obrana v bílém a pro Schwarze tak nebyl problém kotouč pokrýt. V polovině třetí periody se Mladá Boleslav po dlouhé době dočkala početní výhody. V ní Dubovi příliš nepohrozila; snad jedinou kloudnou střelu v jejím závěru vyslal Barney, jenže minul.

S postupujícím časem přidávali domácí na urputnosti. Občasné závary v okolí hanáckého brankáře stále ne a ne končit gólem. Boleslav si ke všemu musela hlídat zadní vrátka. Ta si z protiútoku dokázal otevřít Balaštík. Domácí se dvě minuty před koncem odhodlali k power-play, ve které se sice na chvíli dostali pod zlínský tlak, ale se štěstím neinkasovali. Těžko mluvit o štěstí – čas, který potřebovala Boleslav trávit v útočném pásmu, byla vinou faulu nucena odehrát v pásmu obranném, ve kterém taky zápas skončil.

Ohlasy trenérů

Vlado Hiadlovský, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Po katastrofální prohře v Českých Budějovicích to pro nás nebyl jednoduchý zápas. Chtěli jsme se nátlakovou hrou dostat do vedení, jenže přišla oslabení. Ty jsme sice přečkali, ale po zbytečných chybách jsme dostali dva góly. Vyzdvihnout se dá jen velmi dobrý výkon brankáře Schwarze. Nějakou z našich šancí jsme měli proměnit.

Rostislav Vlach, asistent trenéra PSG Zlín: Očekávali jsme úvodní tlak domácích. Tím, že jsme získali dvoubrankové vedení, pro nás byla situace snazší. Hráli jsme dobře v obraně a náš výkon byl podpořený skvělými zákroky brankáře Duby.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav