BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav zdolala Slavii a znovu stáhla Kladno na dva body!

18. 2. 2011
napsal Štěpán Tomš
BK Mladá Boleslav

1:0

1:0, 0:0, 0:0

HC Slavia Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 20. Demel (Plodek, Vrbata). Rozhodčí: Mikula, Minář – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4, navíc Štefanka (MBL) OT do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3310.

BK Mladá Boleslav

Schwarz – Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Marušák, Dudáš, Macháček – Pabiška, Divíšek, Nouza – Demel, Vrbata, Plodek – Boháč, Tvrdík, Hyka – Bahenský, Štefanka, Matějovský

HC Slavia Praha

Kopřiva – Vašíček, Roth, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík, Špelda – Krenželok, Sklenář, Vondrka – Svoboda, Jaškin, Tomica – Micka, Doležal, Jelínek – Pospíšil, Poletín, Klhůfek

M l. B o l. - Bruslařský klub porazil v 51. kole hokejové extraligy Slavii Praha fotbalovým výsledkem 1:0 a na předposlední příčku ztrácí dva body. Veledůležitou výhru zařídil Boleslavi v 19. minutě Tomáš Demel. Kladno prohrálo doma s Kometou 1:5 a jeho náskok se ztenčil na dva body.

Trenér Mladé Boleslavi Miloš Holaň nebyl s výsledky Mladé Boleslavi před reprezentační pauzou spokojen a říkal, že někteří hráči by se měli probrat. Tato slova si asi hokejisté vzali opravdu k srdci, protože v první třetině utkání proti Slavii byla Boleslav k nepoznání.

Aktivní vstup Středočechů do zápasu potvrzovaly všechny čtyři útoky neustálým vyvíjením tlaku na brankáře Kopřivu. Hlavně v obraně se domácí oproti minulým zápasům zlepšili a i beci se zapojovali do nebezpečných útoků.

Z jednoho takového výjezdu do útoku ve vlastním oslabení vytěžil obránce Hay trestné střílení, které však neproměnil. Největší šanci Pražanů zahodil v 18. minutě Svoboda, jenž nevyzrál na Schwarze. Za svou herní převahu byli Boleslavští odměněni ve 20. minutě vedoucím gólem, který vstřelil z dorážky Tomáš Demel a při oslavě pořádně řádil.

I druhá dvacetiminutovka se hrála ve velkém tempu. Slavia mohla ve 24. minutě vyrovnat, když ve středním pásmu zaváhal Benda a nabídl šanci Krenželokovi. Ten však mířil nad. Zvýšit domácí náskok mohl naopak Plodek v úniku dva na jednoho, ale jeho rána skončila mimo.

V polovině základní hrací doby byli aktivnější domácí hráči, před druhou sirénou hrozili naopak Slávisté. Brankář Schwarz nejprve zlikvidoval parádním zákrokem lapačkou Poletínovu gólovou dorážku, ve 39. minutě uspěl i proti blafáku mladého Jašina a držel dál čisté konto i s vedením Bruslařského klubu.

Boleslav za celý zápas Slavii prakticky nepustila do delšího náporu, hostující střelce navíc přiváděl téměř k šílenství gólman Schwarz, který nakonec neinkasoval ani jednou. Největší šanci Pražanů zlikvidoval v 53. minutě, kdy vyrazil hlavou Svobodovo zakončení po přihrávce Tomicy v úniku proti jedinému bránícímu hráči.

Houževnatý domácí tým si vítězství pohlídal i v závěrečné power-play Slavie. Pouhých patnáct sekund před koncem minula Rothova tečovaná rána těsně boleslavské tyče.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň, trenér BK Mladá Boleslav: Hráčům a fanouškům musím poděkovat. První třetinu jsme měli snad nejlepší za tu dobu, co jsem u mužstva. Měli jsme pohyb, byli jsme důrazní a hráli jednoduše. Ve druhé třetině jsme puky ztráceli a Slavia měla šance. Hráči si sáhli na dno, fantastický výkon podal Marek Schwarz.

Jiří Čelanský, asistent trenéra HC Slavia Praha: Zápas jsme nezačali dobře. Domácí byli v první třetině aktivnější a zaslouženě ji vyhráli. Od druhé třetiny jsme přidali na pohybu a důrazu, ale gól jsme nedokázali dát ani z těch nejvyloženějších šancí. Boleslavské vítězství je zasloužené.