BK MLADÁ BOLESLAV

V Tipsport Cupu zatím Boleslav jede na vítězné vlně

12. 8. 2010
napsal Jitka Čechová
Královští lvi Hradec Králové

2:7

2:4, 0:3, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Volráb (Moskal, Hendrich), 18. Roubík - 2. Vrbata (Jensen), 2. Loskot (Vrbata, Jensen), 11. Žabka (Jindra), 16. Pabiška (Marušák), 33. Žabka (Divíšek, Gajovský), 37. Loskot (Vrbata), 39. Nouza (Boháč, Divíšek). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300.

Královští lvi Hradec Králové

Luňák (od 41. Blažíček) - Pánek, Křetínský, Klement, Hendrich, Čáp, Horák, Karlík - Hruška Jan, Roubík, Kadlec, Budínský, Moskal, Volráb, Lev, Březina, Hruška Ondřej, Valášek, Macháň, Šejnoha, Chipaux

BK Mladá Boleslav

Valent (od 48. Will) - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Vrba, Duben, Hay - Gajovský, Rizk, Divíšek, Boháč, Macho, Pabiška, Fabuš, Vrbata, Jensen, Nouza, Bahenský, Loskot

H r. K r á l o v é - Jen jeden den měli mladoboleslavští hokejisté zápasovou pauzu. Po utkání s Ústím nad Labem je čekal další prvoligový soupeř v rámci letní soutěže Tipsport Hockey Cup - Hradec Králové. Středočeši v něm zaznamenali drtivé vítězství 7:2. Jistou zajímavostí je, že všechny branky padly v klasické hře pět na pět a mezi tyče boleslavské branky se postavil i Roman Will.

Mladoboleslavští hokejisté předvedli bleskový vstup do utkání, když ve druhé minutě vstřelili dvě branky a dostali se tak rychle do vedení. Nejprve dopravil střelu Joe Jensena do odkryté branky David Vrbata a hned v dalším střídání se autor první branky ocitl v roli nahrávače, když připravil gólovou pozici pro Marka Loskota. Vzápětí Hradec dostal velkou příležitost snížit ve dvojnásobné přesilové hře, ale ostřelování od modré čáry Michal Valent ustál. V deváté minutě si Patrik Moskal vyměnil kotouč s Danielem Volrábem a druhý jmenovaný zařídil první hradeckou branku. Hosté ovšem našli rychlou odpověď v podobě dalších dvou branek. Nejprve švihem od modré vystřelil Boris Žabka a možná byl sám překvapen, že jeho střela skončila v hradecké síti. O pět minut později se z podobného místa trefil také Lukáš Pabiška. V závěru první třetiny padla další netradiční branka. Michal Valent si vyjel až k modré čáře. Ke kotouči si však našel rychlejší cestu Jaroslav Roubík, který od mantinelu trefil úplně prázdnou branku.

V první polovině druhé třetiny si hradečtí hokejisté dokázali vytvořit souvislejší tlak, kterému zároveň pomohly tři vyloučení na straně Mladé Boleslavi. Z několik slibných šancí a třech přesilovek ovšem Východočeši branku vytěžit nedokázali a do skóre na světelné tabuli tak opět začali promlouvat hosté. Ve 33. minutě předvedli pohlednou akci dva na jednoho Tomáš Divíšek a Boris Žabka. Druhý jmenovaný hráč jen nastavil hokejku do prudké přihrávky svého spoluhráče a zvýšil na 5:2 pro svůj tým. V čase 36:54 David Vrbata poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde číhal Marek Loskot a lehkou tečí dopravil kotouč za brankovou čáru. Mladá Boleslav se trefila do přestávky ještě jednou. Na 7:2 uzavřel skóre po dvou třetinách Tomáš Nouza.

Po dvou třetinách byly karty na ledové ploše jasně rozdány. Mladá Boleslav po čtyřiceti minutách hry vedla o pět branek a ve třetím dějství už nemusela nikam spěchat a s poklidem si dostatečný náskok pohlídala. Do třetí části hry nastoupil do hradeckého brankoviště Robin Blažíček. Ve 48. Minutě došlo ke sřídání brankářů i na straně hostů, kde místo Michala Valenta zaujal Roman Will. Příliš gólových šancí v závěrečném dějství vidět nebylo a střely ze střední vzdálenosti si oba mladí brankáři pohlídali. Žádná branka tak už nepadla, utkání se spíše jen dohrávalo. Mladá Boleslav tedy zvítězila rozdílem třídy a do pohárové tabulky si připsala další tři body. Hradec po překvapivé výhře na Kladně vyšel bodově na prázdno.