BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub vyhrál 4:2 a Kladno padlo na dno!

27. 2. 2011
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

4:2

2:0, 2:2, 0:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Tvrdík (Pabiška), 15. Boháč (Mikuš), 23. Matějovský (Štefanka, Lehikoinen), 40. Divíšek (Boháč) – 30. Kalla, 33. Drtina (Bicek). Rozhodčí: Hrubý, Souček - Kis, Prchal. Vyloučení: 5:5, Dudáš (MBL) 5 min. + trest ve hře. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3450.

BK Mladá Boleslav

Schwarz - Hay, Dudáš, Marušák, Lehikoinen, Macháček, Benda, Mikuš - Boháč, Divíšek, Nouza - Demel, Vrbata, Plodek - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Pabiška, Tvrdík, Gajovský - Loskot

Rytíři Kladno

Falter (24. Cikánek) - Procházka, Mrázek, Drtina, Nedvěd, Šmach, Piskáček, Růžička, Kameš - Kuchler, Patera, Bicek - Kalla, Bílek, Látal - Bělohlav, Hašek, Valský - Eberle, Stieler, Smoleňák

M l. B o l. – Mladá Boleslav už není poslední! Sice jen o skóre, na tom ale v tuhle chvíli zas až tolik nezáleží. Podstatné je, že se po katastrofálním začátku play-out podařilo svěřencům trenéra Holaně zvednout, vyhrát klíčový zápas a v neposlední řadě si dokázat, že umí a dokážou vyhrávat. Utkání s Kladnem si sice Bruslaři sami trochu zkomplikovali ve druhé třetině, nakonec jej ale za vydatné podpory Schwarze dovedli do vítězného konce.

Boleslavští se hned v úvodu utkání snažili dát soupeři pocítit převahu a dominanci. První formace ale ve svém tlaku neuspěla a ostatním už se to tolik nedařilo. V první šanci Kladna se na konci třetí minuty objevil Kuchler, Schwarz se ale nenechal zaskočit a kotouč vyrazil do rohu. Další snahu hostí zhatil faul Smoleňáka, který Boleslav ještě navíc potrestala. Skóre utkání otevřel v sedmé minutě dorážkou do prázdné Michal Tvrdík. Dobrou střelu měl poté Divíšek, který si šel ještě navíc pro dorážku.

Kladenští se pokoušeli zabrat, dost možná právem považovali boleslavské vedení lehce nabyté. Schwarze tak nepříjemně zaskočila dělovka Piskáčka, která prosvištěla jen pár centimetrů vedle branky. Jenže Vagnerplast zahrál opět nedovoleně a svěřenci trenéra Holaně své vedení velmi suverénní kličkovanou Daniela Boháče potvrdili. Závěr třetiny domácím zkomplikovalo vyloučení Dudáše, který za atak na Bělohlava inkasoval pět minut a trest ve hře k tomu. Boleslav bránila velice srdnatě a všemu kladenskému navíc chyběla důraznější střela.

Z pětiminutové přesilovky si Kladno minutu přeneslo ještě do druhého dějství, krom šance Haška u Schwarzovy levé tyčky z toho ale nic nebylo. Boleslavští se z oslabení nepotřebovali nijak zvlášť oklepávat, i když gól Radka Matějovského, který spíš než střelu připomínal pouhé nahození od modré, nejspíš překvapil i samotného střelce. Viditelně zdrceného Faltera v brance vystřídal Cikánek. Ve vlastním oslabení se mohl díky špatné přihrávce domácích blýsknout Smoleňák, Schwarz ale zaváhání svých kolegů uhasil.

Za "asistence" svého obránce Marušáka o něco později už ale tak úspěšný nebyl. Ve snaze zmařit soupeřovo přečíslení dva na jednoho totiž Marušák nakonec doklouzal do klece i s pukem před sebou. Branka byla připsána Jaroslavu Kallovi. Vyloučení nejprve Divíška a poté ještě Pabišky poslalo Boleslav na 47 sekund pouze do tří. A hosté se naservírované příležitosti chopili – na 2:3 snížil Jiří Drtina. Vagnerplast mohl pak ještě navíc vyrovnat, když to vypadalo, že si Plodek srazil kotouč do vlastní sítě rukou, sudí ale branku po konzultaci s videem neuznal. Z trestné lavice vracející se Pabiška pak famózním způsobem předložil puk úplně volnému Boháčovi. Ten nedokázal přehodit Cikánkův beton. Boháč byl ale i podstatně úspěšnější akci Boleslavi, když pět vteřin před zazněním sirény v úprku s Tomášem Divíškem vystřelil na Cikánka. Kladenský gólman po puku vystartoval a vyrazil jej právě na kapitána Boleslavských.

Kladno se v úvodu třetí třetiny dralo k Schwarzovi, Boleslavští ale působili na rozdíl od druhé třetiny jistějším a klidnějším dojmem. Chybku nakonec udělali při ataku Stielera a Macháček musel na trestnou lavici. Hráčům v modrých dresech se sice podařilo domácí uzamknout v pásmu, jejich snažení ale chyběla přesnější střela. Patera si navíc neuhlídal hokejku a zasáhl jí Pabišku do tváře, za což odpochodoval na trestnou taktéž.

Tresty padaly v poslední dvacetiminutovce hojně, za zdržování hry to odnesl například i Marušák. Jenže zatímco v první části zápasu hrály prim, teď už tolik nerozhodovaly. Jak se blížil konec zápasu, na ledě se citelně přiostřovalo. Lékaři tak museli z ledu doslova odtáhnout Gajovského, těžce se po střetu se soupeřem zvedal i Štefanka. V posledních minutách pak už tribuny doslova bouřily nadšením a Kladenským se díky preciznosti Boleslavských nepodařilo ani odvolat gólmana.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav