BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se představila domácímu publiku proti zarputilým High1 vítězně

16. 8. 2012
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

3:1

1:0, 2:1, 0:0

High1

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Frolík (Chaloupka), 24. Jiránek (Kafka), 28. Chaloupka (Jiránek) - 39. Won (Bin, Y. Jun) . Vyloučení: 5:11 navíc Swift (H1) 10 minut + OT do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

BK Mladá Boleslav

Valent (od 35. Will) - Šmach, Kasík - Chaloupka, Jindra - Pavlů, Kulich (Kůrka) - Nouza, Koudelka, Pabiška – Kafka, Jiránek, Loskot – Demel, Pešut, Lenc - Koudela, Frolík, Rys

High1

Mitsuak (Sunki) - Donghwan, Barney, Swift, Young, Hyuk, Bin, Y. Jun, Y. Won, Ryuchi, Hynnho, H. Won, Shinil, Taean, You, S. Jun, F. Jun, Sik, Mok,, Jeawok, Bin, Junil

M l. B o l. - Kdo by předpokládal, že jihokorejský tým High1 jsou nějací nazdárci, kteří viděli led jen na fotkách, šeredně by se mýlil. Hosté pojali utkání velmi prestižně a podali bojovný výkon, za který se nemusí nikterak stydět. Bruslaři měli se zhuštěnou obranou potíže, přesto se třikrát prosadili zásluhou Frolíka, Jiránka a Chaloupky. Středočeši rovněž v publiku Davidem Vrbatou a Milanem Mikulíkem prezentovali nové logo týmu.

Od úvodního hvizdu bylo zcela jasné, který z týmu bude diktovat tempo hry. Svou převahu přetavili boleslavští hokejisté ve vedoucí branku už ve třetí minutě utkání zásluhou Jakuba Frolíka, který si šikovně sjel před branku a střelou do horní části branky nedal Mitsuakovi šanci. Ani hosté ale nebyli zcela bez šancí, v té největší se objevil na zadní tyči exboleslavský Scott Barney, gólovou radost mu ale překazil bleskovým přesunem Michal Valent. Bruslaři svírali svého jihokorejského soupeře v místo až hrozivém zámku, proti velmi dobře zformované defenzivě se ale prosazovali jen těžko. Navýšit mohl Tomáš Jiránek, chyběla mu ale trocha štěstí a nastřelil těsně před sirénou horní tyč.

Oba trenéři zřejmě nebyli úplně spokojeni s důrazem svých mužstev, po přestávce totiž nastoupily oba celky nabuzené a výrazně přibylo hry do těla, z čehož plynula častá vyloučení. Jedno takové potrestal po pohledné kombinaci Tomáš Jiránek. Jen o několik okamžiků později už to bylo o tři branky, to když Petr Chaloupka napřáhl po buly na modré a černý kousek pryže si našel houštinou těl cestu až do sítě hostující branky. Zejména kanadské posily High1 nesly vývoj utkání značně nelibě. Michael Swift se na rozhodčího obořil takovým způsobem, že inkasoval postupně dva desetiminutové osobní tresty, které mu zajistily jednosměrnou jízdenku do sprch.

Vyloučení hokejisty z hostujícího celku jakoby jihokorejské hráče trochu zklidnilo a začali se více soustředit na hokej. Ahn Hyun Won našlépl do rychlého úniku a pokusil se Valentovi udělat dlouhou kličku, ten však jeho manévr dobře přečetl a úmysl hbitého útočníka utnul již v zárodku. Zhruba v polovině utkání došlo ke střídání v boleslavské brance a Michala Valenta nahradil Roman Will. Ten už po několika minutách musel lovit kotouč ze své sítě. Přesilovou hru využil Ahn Hyun Won po střele do poloodkryté branky. Na druhé straně se mohl prosadit agilní Petr Kafka, tvrdou střelou ale pouze orazítkoval tyč.

Závěrečné dějství mnoho vzruchu nenabídlo, Bruslařský klub na soupeře sice stále tlačil, mnoho nebezpečných situací si ale nevytvořil. Jihokorejci vyráželi ze zabepečené defenzivy k ojedinělým protiútokům, v útočné fázi ale nenabídli takovou kvalitu, jako v defenzivě. Bruslaři si tak i bez velkých opor připsali před domácím publikem poměrně poklidné vítězství.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav