BK MLADÁ BOLESLAV

Další přetahovaná skončila prohrou, na Liberec zatím bez receptu

13. 8. 2015
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

3:5

1:0, 1:3, 1:2

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Urban, 28. Bárta (Výborný), 48. Stříteský (Výborný) – 23. Řepík (Birner, Vampola), 26. Řepík (Ševc, Vampola), 35. Bakoš (Bulíř), 46. Radivojevič (Řepík, Vampola), 60. Birner (Vampola, Ševc). Rozhodčí: Lacina, Souček – Kovačík, Jecelín. Vyloučení: 11:10, navíc Jelínek (LIB) 5 min. + trest do konce utkání. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

BK Mladá Boleslav

Rittich – Stříteský, Voráček, Robar, Kočí, Trška, Ovčačík, Kučný, Čermák – Jarůšek, Výborný, Bárta – Hyka, Hruška, Klimenta – Lenc, Urban, Pacovský – Kotala, Kubica, Ďurač

Bílí Tygři Liberec

Lašák – Ševc, Plutnar, Vitásek, Šimek, Kajínek, Výtisk, Ulrych – Birner, Vampola, Řepík – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Valský – Vlach, Lakatoš, Stránský

M l. B o l. – Odveta úterního střetnutí z libereckého ledu dopadla prakticky totožně. Jen s tím rozdílem, že o svém vítězství na rozdíl jednoho gólu rozhodli Severočeši už v základní hrací době (pokud tedy pomineme ten do prázdné branky v posledních sekundách). Bruslaři se sice dokázali ujmout vedení, od druhé třetiny už ale jen dotahovali. Góly Boleslavi si připsali Tomáš Urban, Michal Bárta a Matěj Stříteský.

Odvetný zápas s Libercem započal na první pohled poněkud opatrně, velmi rychle se tomu ale snažil učinit přítrž Hyka, kterého vyslal vpřed Klimenta. Rychlonohému boleslavskému útočníkovi ale sklouzl puk z hole. První branka ovšem padla téměř vzápětí a to po kuriózním nahození Tomáše Urbana z rohu kluziště, které Lašákovi propadlo do sítě. Hru začala kouskovat vyloučení, ta však paradoxně mnoho šancí, natožpak gólů, nepřinesla. Větší závar nabídla až početní převaha Bruslařů čtyři na tři přibližně v polovině periody, kdy se v největší šanci objevil znovu Urban – jeho střelu Lašák v poslední chvíli vykryl svým betonem.

To už se ale důrazněji počal ozývat Liberec. Už zase za obvyklého počtu hráčů na ledě držel doslova na čepeli své hokejky vyrovnání Vampola, ze své pozice u tyčky ale nakonec nedokázal Rittichův beton přehodit. Střelu Plutnara z kruhu si boleslavský brankář pro změnu vychutnal lapačkou. Závěr první třetiny pak nečekaně vygradoval pěstní bitkou Jarůška s Jelínkem. Liberecký útočník totiž s výskokem najel do Pacovského, což se boleslavský forvard jal pomstít. A zvítězil, neboť Jelínka poslal k ledu a rozhodčí poté ještě do kabiny. Za bitku vyfasovali oba aktéři mimo to ještě 2 + 2 minuty.

V úvodu prostředního dějství měl vcelku rychle možnost navýšit Bárta, Lašák se ale stačil bleskově přemístit. Pravidlo „nedáš – dostaneš“ zafungovalo i tentokrát, o vyrovnání se postaral Michal Řepík. Stejný hráč navíc zabodoval i takřka vzápětí, když jeho nenápadné nahození proklouzlo v přesilové hře Tygrů za Rittichova záda. Další zářez pro Michala Řepíka.

Z obratu skóre se ovšem Severočeši radovali jen pár minut. Kapitánu Výbornému se totiž podařilo vyhrát buly a nahrát na ex-libereckého Michala Bártu, který se nemýlil. Znovu se ujmout vedení mohli Bruslaři zásluhou Ďurače, talentovaný mladík ale tváří tvář Lašákovi neuspěl. Následovaly dvě nevyužité přesilovky Boleslavských, aby poté přišla jedna produktivní v podání Liberce. Rittichovi nedal zblízka žádnou šanci Martin Bakoš a Tygři tak šli znovu do vedení.

Ačkoliv by to Boleslavští jistě rádi jinak, úvod třetí části patřil opticky spíše Liberci. Nejprve si na Rittichovi vylámal zuby Stránský, Valský zase netrefil branku. Ovšem Branko Radivojevič už byl na své číhané u pravé tyčky boleslavského brankáře podstatně úspěšnější a puk do sítě dokázal dostat. Dvoubrankové vedení Severočechům dávalo viditelně pocit jistoty a Mladoboleslavští nějakou dobu jen obtížně hledali cestu do útočného pásma.

A tak průnik obránce Matěje Stříteského přišel tak trochu jako blesk z čistého nebe. Boleslavský bek nedal parádním golfákem Lašákovi mnoho šancí. Hosté ovšem nadále působili agilněji. Střelu Kajínka Rittich nejspíš vůbec neviděl a puk prošel jen těsně vedle jeho klece. Na druhé straně se snažil zabodovat Hyka, a ačkoliv Lašáka už prakticky překonal, kotouč nakonec do sítě nedostrkal. Birner v poslední dvouminutovce nastřelil tyčku Rittichovy branky. Bruslaři zkusili hru bez brankáře a do prázdné klece se tři sekundy před koncem trefil Michal Birner.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav