BK MLADÁ BOLESLAV

Vyhecované derby dopadlo lépe pro Boleslav, tři body zůstávají doma!

25. 9. 2015
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

3:1

0:0, 1:0, 2:1

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 22. Urban (Pacovský, Klimenta), 43. Jarůšek (Lenc), 58. Pacovský (Hyka) – 46. Bulíř (Radivojevič, Bakoš). Rozhodčí: Hribik, Souček – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:7, navíc Výborný (MBL), Ševc a Vampola (oba LIB) všichni 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3957. Střely na branku: 27:38. Zblokované střely: 21:7. Hity: 24:15. Vhazování: 35:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

BK Mladá Boleslav

Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Žejdl, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Hruška, Klimenta – Jarůšek, Lenc, Pabiška

Bílí Tygři Liberec

Lašák – Ševc, Šimek, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar, Ulrych – Birner, Vampola, Řepík – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Stránský – Špaček, Lakatoš, Jonák

M l. B o l. - Vybojovaná výhra, o to je ale cennější. Bruslaři se od samotného počátku chopili taktovky a zároveň vedení zásluhou exlibereckého Urbana. Před soupeřem si Středočeši drželi náskok po celý zbytek utkání. Do hostující branky mohlo především v závěru spadnout puků i více, to již ale celek z města automobilů nebolí - tři body totiž po vypjatém derby zůstávají doma!

Úvodní perioda nabídla hodně opatrný hokej. Oba celky se snažily hrát ze zabezpečené obrany a spíše vyčkávaly, co předvede soupeř. O výraznější vzruch se v šesté minutě postarali hosté poté, co Birner napálil křižnou přihrávku jen těsně vedle tyče.

Odpověď si nachystal na druhé straně Bárta, jenž se v početní výhodě dostal ke odraženému kotouči, z nulového úhlu ale ležícího Lašáka překonat nedokázal. Nepřesnesnosti na obou stranách se postaraly o to, že do šaten odcházela obě mužstva za bezbrankového stavu.

Po návratu na ledovou plochu se situace přeci jen zlepšila. Skóre otevřel v početní výhodě Tomáš Urban, jenž se nejlépe zorientoval na brankovišti a dorazil kotouč do odkryté části liberecké svatyně. Pro vytáhlého útočníka to musely být emotivní okamžiky, neboť právě z Podještědí se do města automobilů před sezónou přestěhoval.

Vstřelená branka roztočila motory na obou střídačkách o jeden rychlostní stupeň výše a hned se bylo na co dívat. Odpověď na gól domácího celku si mohl nachystat Branko Radivojevič, jeho rána zpoza kruhu ale narazila pouze na tyč.

O několik okamžiků později už Severočeši branky dosáhli, ani tentokrát se ale nemohli radovat. Po velké skrumáži v boleslavském brankovišti dotlačil puk za čáru Ševc, hlavní rozhodčí ale o malý okamžik dříve hru přerušil a tím pádem i zchladil liberecké veselí.

Bruslařům se vydařil i vstup do závěrečného dějství. Od mantinelu se totiž probojoval Richard Jarůšek, natlačil se přes obránce a svižnou střelou překonal zkoprnělého Lašáka. Po složitých přechodech a zdlouhavých kombinacích tak ukázal všem aktérům pátečního střetnutí, že v jednoduchosti je vskutku síla.

Tygři se ale věrni svému jménu nehodlali vzdát a vybojovali si kontaktní branku. Hosté využili propadnutí boleslavské obrany a řítili se do přečíslení dvou proti jednomu. Branko Radivojevič načasoval ideální přihrávku na Michala Bulíře a ten přesně nalezl skulinku mezi betony Davida Ritticha.

Více ze hry měli v samotném závěru hosté, ale ne a ne se do zformované defenzivy prosadit. Naopak nebezpeční byli na druhé straně Bruslaři, když v samostatném úniku selhal Pacovský. O několik chvil později se už ale stejný hráč mohl radovat. Tomáš Hyka vybojoval kotouč a vyrazil s ním do otevřené obrany. Pro přihrávku si vybral variantu na Dominika Pacovského a ten se z první nemýlil.

V samotném závěru ještě Lašák zamířil na střídačku, rušno bylo ale už jen v libereckém obranném pásmu. Gól Stříteského nebyl uznán pro offside, Trončinského úprk byl zastaven jen za cenu faulu. Mladá Boleslav si poslední okamžiky utkání v poklidu pohlídala a slaví tak zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Připravili jsme se na to, že Liberec bude hrát aktivní a agresivní hokej. Pokud to navíc rozhodčí trochu pustí, začnou se objevovat zákroky na hraně pravidel, stane se z toho spíše wrestling. Utkání jsme zvládli velmi dobře. Vítězství si vážíme, jelikož Liberec byl tuhý soupeř a body nebude dávat lacino.

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Prožili jsme velmi dobrý vstup do utkání, vybojovali jsme dvě přesilové hry. Kdybychom vstřelili branku, soupeř by se musel trochu více otevřít a zápas by vypadal jinak. Cítíme lehkou křivdu. Měl být v náš prospěch odpískán samostatný nájezd, předčasně přerušená hra nás připravila o jinak regulérní branku. Bojovnost a nadšení domácího mužstva slavilo proti naší hře úspěch a pro soupeře to jsou zasloužené tři body.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav