BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři vybojovali ve Zlíně mečbol, zítra mohou rozhodnout

14. 3. 2019
napsal Jitka Čechová, foto: Jiří Zaňát
PSG Berani Zlín

1:2

0:0, 1:1, 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 29. Fořt (Kubiš) – 21. Klepiš (Skalický, Vondrka), 45. Vondrka (Skalický, Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 312. Střely na branku: 27:22. Zblokované střely: 10:5. Hity: 11:10. Vhazování: 28:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

PSG Berani Zlín

Kašík – Freibergs, Nosek (A), Novotný, Ferenc, Zbořil, Řezníček, Valenta – Kubiš (C), Fořt (A), Dufek – Herman, Honejsek, Šlahař – Okál, Sedláček, Krejčík – Kulda, Popelka, Kratochvil

BK Mladá Boleslav

Růžička – Bernad, Pláněk, Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

Z l í n – Mladoboleslavští hokejisté odehráli ve Zlíně první třetinu třetího zápasu předkola bezbrankově. V úvodu té druhé se trefil Jakub Klepiš, a ačkoliv se Zlín o pár minut později postaral o vyrovnání gólem Fořta, právě Klepiš se díky svému skvělému stínění postaral o gól Michala Vondrky. Domácí dvě minuty před koncem odvolali za stavu 1:2 gólmana. Bruslaři si sice hrábli na dno, zvládli ale zabránit nejhoršímu a po vítězství 2:1 si připisují druhý bod v sérii a tudíž mečbol.

Mladoboleslavští hokejisté začali na ledě Zlína aktivně, domácí si museli na svou první šanci počkat téměř do třetí minuty. Mezitím se Kašík stačil zpotit po střele Musila i dělovce Kotvana od modré. Situace se ale záhy otočila a několik slibných příležitostí si připsali Berani. Obzvlášť Růžičku potrápil Honejsek, před kterým se boleslavský brankář rozplácl jak široký, tak dlouhý. Na druhé straně pak Kašík tasil lapačku proti Flynnovi.

Přibližně v polovině první třetiny šel Bruslařský klub do oslabení, v přesilovce si největší šanci připsal Kubiš, který po velkém závaru na Růžičkově brankovišti trefil tyčku. Středočeši si hned vzápětí zahráli ještě jedno oslabení, tohle ale ustáli ale podstatně lépe než to předchozí. Na trestnou lavici následně odpochodoval i jeden z domácích a Boleslavští soupeře několikrát protočili na brankovišti. Buď jak buď, gól jsme v první třetině neviděli.

To už se ale nedá říct o třetině druhé a to dokonce velice rychle. Hned v první minutě prostřední dvacetiminutovky se prosadil střelou nad Kašíkův beton Jakub Klepiš. Domácí po inkasované brance zabrali, Růžičku se pokoušel překonat Dufek a následně ještě Kratochvíl. Prvotnímu nátlaku se ještě boleslavští hokejisté ubránili, poté, co svou šanci nevyužil Vondrka, už ale Berani tvrdě zaútočili. Ve 29. minutě se prosadil Tomáš Fořt, který zamířil přesně nad Růžičku.

Mladoboleslavským inkasovaná branka hodně nesedla a až do konce druhého dějství působili roztěkaně a nejistě. Podařilo se jim vyrobit několik minel, díky kterým mohli jít Zlínští do vedení. Kubišovu dělovku ale Růžička zdárně vyrazil, stejně jako Okálovu dorážku. Prostřední třetina skončila nerozhodně 1:1.

Třetí třetinu začali lépe opět Bruslaři, po několika minutách hry na brankovišti parádně stínil Klepiš a střelu Michala Vondrky tak brankář Kašík vůbec neviděl, a tudíž neměl šanci proti ní zasáhnout. Pro tentokrát byl opařený Zlín a Středočeši dál útočili. Skalický měl na holi třetí branku, nedokázal ale přehodit Kašíkovu lapačku. Blízko brance měl i Musil, jeho střela ale jen olízla boční síťku.

S blížícím se koncem základní hrací doby Zlínští čím dál víc tlačili na pilu. Bruslařům se navíc podařilo vyrobit několik dalších chyb, díky kterým mohli jít Berani do vedení. Dvě minuty před koncem domácí odvolali gólmana. Buly se ale podařilo vyhrát Klepišovi a hned domácí vyhnat z boleslavské poloviny hřiště. Podobně vypadal i celý zbytek. Bruslaři uhájili těsné vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Pro nás je to dnes o to smutnější, že to z naší strany byl nejlepší zápas v sérii. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Výsledek je pro nás hodně trpký. Soupeř byl zarputilejší, jeho agresivita nám dělala problémy.

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): Hrál se úporný hokej, vyhrál šťastnější. Jsme rádi, že jsme to my. Hráči dřou jako koně a rozhodují detaily. Do sestavy se vrátil Michal Vondrka, to nám pomohlo, byl u obou gólů.