BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrovnanou bitvu s Plzní rozhodl v prodloužení Zohorna

17. 11. 2019
napsal Zdena Bobková
BK Mladá Boleslav

4:3p

2:1, 1:2, 0:0 - 1:0

HC ŠKODA PLZEŇ

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Zbořil (Skalický), 17. Hrbas (Bičevskis, Zohorna), 40. Bernad (Fillman, Klepiš), 63. Zohorna (Klepiš, Ševc) – 4. Němec (Kantner, Gulaš), 32. Gulaš, 40. Gulaš. Rozhodčí: Hejduk, Micka – Pešek, Malý. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 288. Střely na branku: 35:23. Zblokované střely: 12:12. Hity: 18:11. Vhazování: 34:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3 – 4:3.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Šťastný, Žejdl, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Bičevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal

HC ŠKODA PLZEŇ

Frodl – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, Kaňák, Voráček – Malát, Kracík (A), Gulaš (C) – Kantner, Němec, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Vracovský, Vlach, Rob

<br />M l. B o l. – Bruslaři doma ve ŠKOENERGO Aréně v rámci 19. kola svedli vyrovnanou bitvu s plzeňskými Indiány. Jako první šli do vedení hosté, ale domácí ještě do první sirény vývoj zápasu otočili, a to díky přesným zásahům Zbořila a Hrbase. Plzni ve druhé třetině vrátil vedení dvěma trefami neskutečný Milan Gulaš, ale deset vteřin před koncem druhé části střelou od modré srovnal Bernad. Zápas nakonec došel až do prodloužení a v něm v přesilové hře rozhodl tečí Radim Zohorna.

Boleslav začala utkání sice aktivněji, nicméně po úvodních střeleckých pozdravech na obou stranách se jako první z úvodní branky radovali hosté. Vojtěch Němec využil zaváhání mladoboleslavského gólmana, a z pozice zpoza branky dlouhou hokejkou poslal kotouč podél tyče Krošeljovi do brány. Jenže Boleslav krátce poté potrestala zaváhání Západočechů ve své třetině, a Adam Zbořil střelou z kruhu trefil přesně růžek Frodlovy klece. Velkou parádičku představila čtvrtá boleslavská formace, která úplně vyšachovala hostující obranu, ale Oscar Flynn v rozhodný okamžik přestřelil. Hokej v první třetině byl rychlý, se spoustou osobních soubojů, a ani jeden z týmů nedaroval svůj prostor zadarmo. Tři a půl minuty před koncem zkoušel Frodla překvapit Bicevskis, ale plzeňský gólman jeho pokus vytěsnil. Kotouč se pak odrazil směrem k Markovi Hrbasovi, který si rychle zpracoval kotouč a zakončil přesně. Hosté se ještě minutu a půl před koncem první části provinili sekáním, ale domácí hozenou rukavici nevyužili, a část přesilovky si tak přenesli do druhé části.

Plzeň ale krátké oslabení v úvodu zvládla a následné tempo hry se rozhodně podobalo tomu, které už diváci znali z první třetiny. Slibná šance Straky skončila v Krošeljově výstroji, a na druhé straně zase v dobré palebné pozici minul Šťastný. Vondrka nezazmatkoval při hře s kotoučem, a naservíroval jej Skalickému, který ale minul. Boleslav svého soupeře mačkala, a když už se zdálo, že se Plzeň osvobodí vyhozením, Dlapa zachytil kotouč a mohl střílet, ale Vráblík mu doslova a do písmene přesekl hokejku, a šel si na dvě minuty posedět na trestnou. Boleslav se ale v přesilovkách trápí, a tato nebyla výjimkou. Pak stačila jediná chyba při rozehrávání kotouče, a bylo srovnáno. Kanonýr extraligy, Milan Gulaš, si položil Krošelje a poslal mu puk do brány. Závěr druhé třetiny byl neskutečný. Nejprve si v čase 39:40 svou druhou trefu tohoto duelu připsal opět Milan Gulaš, který překonal Krošelje střelou z otočky, načež 10 vteřin před druhou sirénou vyrovnával dělovkou od modré David Bernad.

První část třetí třetiny rozhodně více patřila domácím, kteří svůj tlak navíc umocnili v přesilové hře, po vyloučení Roba. Jenže, i přes veškerou snahu domácího celku, Frodl uhájil svou svatyni, a ani z následného tlaku, to už při hře pět na pět, gól nepadl. Čtyři a půl minuty před koncem mohl rozhodnout Skalický, který se dostal až za obránce, ale trestuhodně přestřelil. Závěr utkání byl hodně nervózní, a rozhodčí ještě rozdali dva tresty. Rozhodnout mohl Moravčík, ale kotouč povalující se před Krošeljem promáchl.

Hosté si část své pokračující přesilovky přenesli i do následného prodloužení, ale proti třem bránícím se Bruslařům neuspěli. Hra se nepřerušila, a tak se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách. V této pasáži dokázal pláchnout Šťastný, ale přestřelil Frodlovu klec. Poté se sekáním provinil Vráblík, a možnost přesilové hry přistála domácímu celku. V ní na hranici horního kruhu napřáhl Klepiš a kotouč před Frodlem přesnou tečí usměrnil do branky Radim Zohorna.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Nám se ten zápas líbil. Po většinu času jsme tahali za delší konec. V útočném pásmu jsme sice nebyli tak produktivní jako Plzeň, ale bod po šedesáti minutách byl, myslím, spravedlivý. Ten druhý bod se potom přiklonil k nám, protože jsme byli přeci jen o trochu lepší.

Ladislav Čihák (HC ŠKODA PLZEŇ): Věděli jsme, do čeho jdeme. Boleslav má letos velice dobré výkony, hraje nahoře, hraje agresivní, bruslivý hokej a má silné hráče. My jsme se s tím nepopasovali. Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Velice mě mrzí třetí inkasovaný gól. Podařilo se nám konečně odskočit na 3:2, a bohužel jsme to tam nezblokovali a padnul z toho gól. Zápas se nám z hlediska hokeje moc nepovedl, ale musím konstatovat, že bod odsud je pro nás cenný. I přesto, že to nešlo hokejově, tak hráči se aspoň o to porvali a odvážíme si alespoň ten bod.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav