BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav doplatila na fauly a z Karlových Varů veze těsnou prohru

18. 9. 2020
napsal Vojtěch Drbohlav
HC Energie Karlovy Vary

3:2

1:1, 2:0, 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 8. Flek (Koblasa, Kaše), 27. Flek (Kaše, Koblasa), 31. Koblasa (Kaše) – 9. Bernad (Zbořil), 41. Zohorna. Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Frodl, Kis. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 773. Střely na branku: 17:30. Zblokované střely: 4:18. Hity: 6:2. Vhazování: 31:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

HC Energie Karlovy Vary

Novotný – Kotvan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Rohan (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, Kaše, Flek – Hladonik, Mikúš, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, Zohorna, Šťastný – Alderson, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

K. V a r y – Boleslavští hokejisté zavítali v rámci prvního zápasu letošního ročníku Tipsport extraligy do Karlových Varů. V lázeňském městě však Středočeši téměř celý zápas prohrávali. Na začátku třetí třetiny sice snížili na rozdíl jediného gólu, ke srovnání se již nedostali. Bruslaři inkasovali všechny tři branky v oslabeních.

Povedeněji do svého prvního zápasu v současném ročníku Tipsport extraligy vstoupili hráči Karlových Varů. Ti potrestali mladoboleslavskou nedisciplinovanost. V 7. minutě se totiž nechal vyloučit kapitán Martin Ševc. Toho o minutu a půl později využil Jakub Flek, jemuž se podařilo dostat přes střední pásmo do pravého kruhu a odtud poslal domácí celek do vedení. Bylo to tak 1:0.

Netrvalo však dlouho a za půl minuty bylo vyrovnáno. Postaral se o to mladoboleslavský obránce David Bernad. Jeho dobře mířená střela z levého kruhu nedala Filipovi Novotnému v karlovarské brance moc šancí. Boleslavští se mohli dokonce dostat i do vedení, to když měl šancí ve 12. minutě Marek Hrbas. Boleslavský hráč však trefil jen gólmanův beton. Několik gólových šancí ještě zaznamenala v první třetině i domácí Energie, další branky v této dvacetiminutovce však nepadly.

Ve druhé třetině využily Karlovy Vary další přesilovku. Po nedisciplinovanosti Brandona Andersona, který byl na trestné lavici, vstřelil svůj druhý gól v zápase Jakub Flek. Na další fauly doplatila Mladá Boleslav jen o pár minut později. Na čtyři minuty se totiž nechal vyloučit Radim Zohorna a v závěru jeho trestu se dostal k odraženému puku před brankou Petr Koblasa a nedal Krošeljovi šanci. Domácí nad Boleslaví tedy vedli už 3:1.

Přesilové hry si následně zahráli i Středočeši, a to dokonce pět na tři. Ani jednu z nich, tedy ani tu pět na čtyři, však boleslavští hokejisté v gól neproměnili. Po 40 minutách tedy prohrávali o dva góly.

Do třetí třetiny Bruslaři vstoupili úspěšně. Po 58 sekundách hry se prosadil Radim Zohorna, který puk dobře namířil a i za pomoci tyče nasměroval kotouč za Novotného záda. Následně Mladoboleslavští přečkali přesilovku soupeře, ta se domácím však moc nepovedla. Středočeši měli více šancí a také střel, jenže z nich se jim nedařilo prosadit.

V závěru poslední třetiny se Boleslavští snažili na energetiky vyvíjet tlak, to se jim ale nedařilo. Minutu a půl před koncem základní hrací doby dokonce Středočeši odvolali brankáře Gašpera Krošelje a hráli šest na pět. Boleslavským hráčům se ale nedařilo celou power-play držet pásmo a soupeře výrazněji zatlačit. Energetikům se naopak povedlo několikrát puk vyhodit přes všechny čáry. Mladá Boleslav si tak z lázeňského města odvezla těsnou prohru 2:3 a z prvního zápasu letošní sezóny odešla bez bodového zisku.

Autor úvodní fotografie: Aleš Bedlík

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Velmi těžký soupeř na úvod soutěže, Boleslav hrála výborně. Věděli jsme, že přijede výborně organizované družstvo, dobře bruslící, to se ukázalo. Celý zápas byl hodně vyrovnaný a rozhodly ho speciální formace. Dokázali jsme si pomoct v přesilových hrách a hráči v oslabeních předvedli velikou obětavost. Odbránili to výborně a podržel nás brankář Novotný. Jsme rádi, že jsme s takto těžkým soupeřem dokázali získat tři body a úspěšně vstoupit do sezony.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas jsme si prohráli v nerovnovážném stavu, protože jsme dostali tři góly v oslabení a neproměnili jsme žádnou přesilovku.