BK MLADÁ BOLESLAV

První domácí zápas po karanténě Bruslaři zvládli a porazili Kometu

11. 11. 2020
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

2:1

0:0, 1:0, 1:1

HC Kometa Brno

Statistiky

Branky a nahrávky: 38. Zohorna, 52. Kousal (Flynn, Ševc) – 46. Schneider (Zbořil, Horký). Rozhodčí: Pražák, Kika – Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 36:16. Zblokované střely: 19:6. Hity: 4:6. Vhazování: 28:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Kotala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

HC Kometa Brno

Klimeš – Freibergs, Němec (A), Pyrochta (A), Zbořil, Gulaši, Král – Zaťovič (C), Klepiš, Horký – Vincour, Rákos, Schneider – Svoboda, Kusko, Kunc – Plášek, Brabenec

M l. B o l. – Ve středu Mladá Boleslav na domácím ledě v rámci prvního klání po vynucené přestávce kvůli šíření koronaviru zvládla a Kometu Brno zdolala těsně 2:1. Druhý zápas čeká Bruslaře se stejným soupeřem o dva dny později, kdy v rámci odvety zajíždějí do Brna.

Mladá Boleslav si svou aktivitou v 5. minutě vynutila přesilovou hru, a mohla tak využít nerovnovážného počtu hráčů na ledě. Ještě ve výhodě byl blízko gólu Mário Lunter, Kometu však podržel brankář Lukáš Klimeš. Celek z jihomoravské metropole však oslabení zvládl na jedničku. Tři sekundy před vypršením brněnského trestu navíc domácí faulovali, což znamenalo početní výhodu naopak pro Kometu. V té byl ze strany hostů na ledě nejvíce vidět Jakub Klepiš, na branku ale pokaždé střílel neúspěšně.

Ve 13. minutě byli střelecky aktivní domácí. Nejdřív z velké brankové blízkosti netrefil prostor mezi třemi tyčemi Radim Zohorna a následně se ani z větší vzdálenosti netrefil ani Martin Pláněk. V samotném závěru prvního dějství nebyli domácí znovu daleko od první branky zápasu, hráli také další přesilovku. V ní se však neprosadili. Po první třetině se tak šlo do kabin za bezgólového stavu.

Hned v prvních sekundách druhé třetiny vstřelila Mladá Boleslav skoro gól. Na brankáře se rozjel Jan Stránský, ale finální zakončení mu nevyšlo. Také v dalších minutách byl celek Bruslařského klubu aktivnější, na střely oproti soupeři jednoznačně vedl, trápil se však v koncovce. Krátce před půlkou zápasu měla v rámci signalizované výhody šance Kometa, ve výhodě se však neprosadila. Následovala přesilovka pro brněnský tým. V ní se hostům dlouhou dobu nedařilo usadit v pásmu, posléze si ale vytvořila tlak. Jenže hned několik střel mířilo mimo. Například ta z hole Daniela Rákose. Z pravého kruhu zkusil uspět také Filip Král, jeho střelu však zblokoval jeden z hokejistů v zeleném dresu.

Ve 33. minutě si Bruslaři vytvořili tlak v brněnském brankovišti, chvílemi nebyl puk vidět, hráčům Komety se ale podařilo situaci zklidnit a puk dostat z nebezpečné zóny. Ve 35. minutě pálil z horní hranice kruhů boleslavský Petr Šidlík, proti němu však předvedl pohotový zákrok Lukáš Klimeš. Další přesilovka, která se hrála v závěru druhé třetiny, už ale byla využita. Před brankoviště dostal přihrávku Radim Zohorna a puk nasměroval do pravého horního rohu Klimešovy branky. Po dvou třetinách tak bylo skóre 1:0 pro hokejisty Mladé Boleslavi.

Ve 46. minutě si boleslavští hráči neohlídali situaci kolem vlastního brankoviště. Toho využil Peter Schneider, který dostal přihrávku z levého kruhu a zakončil do prakticky odkryté branky. Gašper Krošelj nestačil zasáhnout. Bylo tak vyrovnáno - 1:1. V dalších minutách se hra přelévala z jedné strany kluziště na druhé, a to bez výraznějších šancí. Deset minut před koncem základní hrací doby zakončoval z pravého kruhu Pavel Kousal, nezamířil nicméně přesně.

Zhruba za dvě minuty se ale Pavel Kousal už dočkal. Bruslaři se dostali do rychlého přečíslení. Domácího hokejistu sice stíhal jeden z protihráčů, ve skórování už mu ale zabránit nedokázal. Mladá Boleslav tak překlopila vedení zpět na svou stranu. Minutu a půl před koncem základní hrací doby odvolali Brňané brankáře, navíc Bruslaři vyhodili nedovoleně puk, za což inkasovali dvouminutový trest. Po oddechovém čase tak Kometa hrála šest na čtyři. Jednu z největších šancí měl Tomáš Vincour, tomu však štěstí nepřálo a nenasměroval puk mezi tyč a brankáře. Mladá Boleslav tak nakonec uhrála těsné vítězství 2:1

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Bylo to bojovné utkání z obou dvou stran. Brno přijelo odčinit porážku s Litvínovem, kdy se jim nepodařil domácí zápas. Hráli ohromně houževnatě a rychle k nám přistupovali. Žádný jednoduchý zápas to v žádném případě nebyl a o tom svědčí i to skóre, které bylo těsné 2:1. My jsme strašně rádi, že se nám to podařilo získat na naši stranu a že jsme ten rozhodující gól dali my. Výborně chytali gólmani, dlouho se čekalo na gól, obě dvě ta mužstva výborně dobruslovala, bylo to svižné a rychlé. Mohl vyhrát kdokoliv. Jsme rádi, že se nám to podařilo, ale Brno bylo velice nebezpečné.

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): Podstatný čas zápasu jsme se málo dostávali do útočné fáze. Když už jsme se do ní dostali, přišly zbytečné ztráty kotoučů. Co se týče druhé třetiny – soupeř byl aktivnější, škoda, že jsme po těch dvou výborně ubráněných oslabení inkasovali těsně před pauzou. Ve třetí třetině jsme našli skulinku v soupeřově obraně, vyrovnali jsme na 1:1, ale obrovská škoda toho druhého gólu, kdy byl hráč na ose úplně sám. To by se nám za takového stavu a za takového času nemělo stávat. Bohužel ani v power-play šest na čtyři se nám nepodařilo vyrovnat. Defenzivně jsme to utkání zvládli, ofenzivně toho bohužel bylo z naší strany málo.