BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští Rytíře přestříleli, jejich produktivita byla ovšem nulová

4. 3. 2022
napsal Jitka Čechová, foto: Roman Mareš
Rytíři Kladno

2:0

1:0, 1:0, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Hlava (Kubík, Plekanec), 35. Melka (Hlava). Rozhodčí: Obadal, Horák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 965. Střely na branku: 11:39. Zblokované střely: 11:28. Hity: 5:7. Vhazování: 24:34. Průběh utkání: 2:0.

Rytíři Kladno

Bow – Arzamastsev, Dotchin (A), Ticháček, Wood, Kehar, Baránek, Suchánek (A) – Kubík, Plekanec (C), Hlava – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran, Indrák, Jágr – Babka, Kuťák, Donaghey

BK Mladá Boleslav

Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

C h o m u t o v – Kde nic není, nelze nic brát. Jenže v zápase s Kladnem tomu tak nebylo, Bruslaři svého soka přestříleli výrazným poměrem 39:11. Jenže góly dávali Rytíři, střelecká produktivita Mladé Boleslavi se jako již poněkolikáté v této sezoně bohužel rovná nule. A to znamená také nulový přísun bodů do tabulky. V neděli budou Bruslaři bohužel jen nervózně čekat, neboť jsou liší. Máme jediné dvě jistoty – budeme nejlépe devátí a nejhůře dvanáctí.

Kladno vstoupilo do zápasu dobře a po první krásné souhře odskočilo do vedení. Nicolas Hlava si vyměnil puk s Kubíkem, zůstal osamocen před brankou a s přehledem poslal kotouč mezi Růžičkovy betony – 1:0. Krátce nato mohl navýšit ještě Beran, Keharova střela se však od jeho bruslí odrazila mimo. V přesilové hře to pak nebezpečně zkoušel Kubík i Plekanec, hostující brankář ale obstál i díky obětavosti svých spoluhráčů. Na druhé straně mohl srovnat Flynn, prudkou střelou z úhlu však trefil jen horní tyč.

A Flynn mohl udeřit i na začátku druhého dějství. Dostal se do úniku, trefil ale jen Bowa. Vzápětí prchl na druhé straně i Indrák a byl faulovaný. Trestného střílení se ujal Kubík, který Růžičku dobře vytáhl z branky, bekhendem však trefil jen tyč. V polovině utkání se pak pokoušel o vyrovnání z bezprostřední blízkosti Fořt, jenže ani on neuspěl. Z obrovského tlaku pak Bruslaři paradoxně inkasovali. Hlava sáhl do jejich rozehrávky, vyslal na zteč Antonína Melku a ten už únik proměnil – 2:0. V oslabení mohl přidat třetí gól Wood, trefil ale jen spojnici tyčí.

Ve třetí části se tlačili vpřed hlavně hosté. Flynn ale zblízka neuspěl a Kladno mohlo definitivně rozhodnout. Růžička rozehrál přímo na Berana, jenže ten ho propálit nedokázal. Pokračovaly mladoboleslavské nájezdy a Rytíři se dostávali do šancí jen zřídka. Hlava v jednu chvíli skvěle vybojoval puk, Kubík však pálil jen nad branku. Kladeňáci se pak museli bránit soupeřovým přesilovkám, gólman Bow byl ale jako zeď. O závěrečný tlak se hosté připravili zbytečným faulem a po jeho vypršení už na srovnání nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Rytíři Kladno): První a třetí třetina byly poměrně vyrovnané, ve druhé jsme byli pod tlakem. Podržel nás Bow a nám se podařilo z brejku zvýšit na 2:0. Ve třetí třetině jsme si to pohlídali, takže u nás je velká spokojenost, že jsme získali tři body a pořád máme o co hrát. Pořád jsme ve hře o třinácté místo. Uvědomujeme si, že to nemáme jen ve svých rukách, ale na druhou stranu jsme byli 4. ledna tři body od (posledního) Zlína.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Byl to zvláštní zápas z pohledu, že my jsme po jeho většinu byli v držení puku. Poměr střel 39:11 a prohra 0:2... Kladno nám jezdilo samo na bránu. My jsme to neměli zajištěné, tlačili jsme se do nich a oni zápas odbránili a odbrejkovali. Z toho dali dvě branky, což rozhodlo. A naše neproduktivní přesilovka.