BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav prohrála nejtěsnějším výsledkem, čekání na gól ukončil Pyrochta

24. 8. 2023
napsal Karel Schamberger
BK Mladá Boleslav

1:2

0:0, 0:1, 1:1

HC VERVA Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 50. Pyrochta (Lantoši) - 39. Hlava (Jaks, Kaše), 52. Kaše (Gut). Rozhodčí: Bernat, Pražák – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

BK Mladá Boleslav

Novotný (Růžička) – Pyrochta (A), Pláněk, Jeřábek, Osburn, Bernad, Štibingr, Jeřábek – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Skalický – Dvořáček, Malát, Stránský (C) – Šmerha

HC VERVA Litvínov

Tomek (Zajíček) – Strejček, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel (A) – Koblasa, Sukel' (C), Kudrna – Válek, Gut, Kaše (A) – Abdul, Jícha, Hlava – Helt, Jurčík, Havelka

M l. B o l e s l a v - Další prohraný zápas za sebou má Boleslav, která podlehla Litvínovu nejtěsnějším možným výsledkem 1:2. Čekání na gól Bruslařů ukončil Filip Pyrochta, ale to byla jediná domácí branka v zápase. Za Litvínov se trefil Ondřej Kaše a Nicolas Hlava. Malé vítězství si připsal kapitán domácích po bitce proti Jaksovi. Mladou Boleslav momentálně čekají Karlovy Vary a přípravu zakončí doma se Slavií Praha.

První minuty utkání byly hodně neurovnané, ve hře obou celků byla k vidění řada nepřesností. Aktivnějším týmem, co se počtu střeleckých pokusů týče, byli hosté z Litvínova, svou převahu však nedokázali vyjádřit ve skóre. Přesně v polovině prvního dějství hledal Štibingr prudkou přihrávkou z levé strany najíždějící spoluhráče před brankou a kotouč se po odrazu od hostujícího obránce dostal až k pravé tyčce, kde poté musel úřadovat Tomek. Oba týmy si ještě vyzkoušely své první přesilovky. Zatímco Bruslaři se marně snažili dostat do pásma, Chemici zase nezvládali trefovat branku. I proto stav po první části zůstal bezbrankový.

Druhá perioda začala lépe pro domácí Bolku, když chtěl propasírovat puk Róbert Lantoši, ale ve velké šanci ho Tomek vychytal. Podobnou gólovou situaci měli k dispozici také hráči Litvínova, jenže Nicolas Hlava překombinoval situaci dva na jednoho. Druhá přesilová hra v podání Boleslavi skončila stejně jako ta první, bezgólově. Mladá Boleslav byla v útoku mnohem více aktivní, než v první třetině, ale slovenský brankář Tomek chytal výtečně. Střelecké trápení domácích mohl utnout Juhamtti Aaltonen, který se chopil trestného střílení, ale nepropálil Tomka mezi betony. Hra byla následně více otevřená a byly jsme svědky větších příležitostí na obou stranách. Bruslaři nabídli ve sledu pěti minut dvě přesilovky Litvínovu, ale ten je nevyužil. Lantoši ve velké příležitosti nechal rozeznít jen pravou tyč branky Litvínova. Již čtvrtou přesilovou hru v zápase dostali k dispozici hosté z Litvínova, jenže to byla první kterou využili. Po vyhraném vhazování Kaše přistrčil puk na modrou, odkud přišla přihrávka před branku. Tam si Nicolas Hlava nejprve zpracoval kotouč a poté přesně zakončil. Boleslav tedy zakončila druhou periodu s jednogólovým mankem a výsledkem 0:1.

Třetí a závěrečná třetina se nesla v duchu emocí. Vřelo to na střídačkách i na ledu. Po pěti minutách pobytu na ledové ploše se do Janise Jakse pustil kapitán Boleslavi Jan Stránský a byla z toho pořádná bitka, kterou vyhrál domácí lodivod Jan Stránský. Byl to Filip Pyrochta, který využil přesilovku a Boleslav osvobodil ze 139 minutového čekání na branku a srovnal na 1:1. Vyrovnaný stav netrval dlouho, protože litvínovský Ondřej Kaše prostřelil Filipa Novotného u levé tyče. Více se toho v zápase nestalo a Litvínov si tedy dokráčel pro výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Rozhodli jsme se, že dnešní utkání odehrajeme na tři formace, aby to bylo takové kondiční a pro hráče to byl větší zápřah. Z tohoto pohledu utkání splnilo svůj účel. Ve hře ale bylo hodně nepřesností. Může to být třeba i ledem. V hale bylo téměř sedmadvacet stupňů, což pro led asi není úplně ideální. Velká škoda jsou nevyužité šance. Čtyřikrát jedeme sami na branku, pak jednou pustíme do brejku soupeře a oni se prosadí. Přesilovky ještě také nejsou optimální, ale ještě máme dva tři týdny do soutěže. Pokračujeme v práci a já věřím, že se na všechno dobře připravíme.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav