BK MLADÁ BOLESLAV

Nervy drásající duel s Třincem skončil smírně. Bod navíc zůstal doma

27. 9. 2024
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

4:3sn

0:1, 2:0, 1:2 - 0:0

HC Oceláři Třinec

Statistiky

Branky a nahrávky: 21. Junttila (F. Pavlík, Lakatoš), 26. Fořt (Stránský, Bernad), 50. Čajka (Junttila, Lakatoš), rozh. náj. Bernad – 7. Addamo, 45. Marinčin (Hrehorčák, Čacho), 54. Hudáček (Daňo, Nestrašil). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3521. Střely na branku: 40:22. Zblokované střely: 19:12. Hity: 4:0. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 – 4:3.

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), A. Čech, Bernad, F. Pavlík, Jánošík (C), Křepelka – Skalický, Fořt (A), Doležal – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Junttila, Hradec, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát.

HC Oceláři Třinec

Kacetl – Smith, Marinčin (A), Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek, Mrtka – Daňo, Cienciala, Hudáček – Nestrašil, Vrána (C), Kurovský – Teplý, Roman, Addamo – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák – Sikora.

M l. B o l. – V 5. kole Tipsport extraligy přivítali na svém ledě Bruslaři, oslabení o několik hráčů, Oceláře z Třince, tedy odehráli další těžký zápas proti jednomu z favoritů soutěže. Ten v první třetině ukázal, že míří opět vysoko, ale ve druhé třetině se k produktivitě probudila Boleslav, jež vývoj utkání otočila ve svůj prospěch. To se ale změnilo ve třetí třetině, kdy hosté dvakrát vyrovnali stav skóre, a tak se nakonec rozhodovalo až v nájezdech, v nichž uspěla Boleslav.

Hned na začátku měl velmi dobrou příležitost Vojtěch Hradec, když mu zpoza brány Rekonen naservíroval puk přímo před bránu, ale nepřekonal Kacetla. Poté hráli přesilovou hru, kterou též nedokázali využít. Po srovnání počtu hráčů na ledě šli do čtyř pro změnu Bruslaři. Oceláři kroužili v útočném pásmu, a když vystřelil Justin Addamo, kotouč tečovaný domácím hráčem propadl Dominikovi Furchovi mezírkou u pravé tyčky do sítě. Středočeši se pokoušeli srovnat a velice blízko byl Dominik Lakatoš, jenž s pukem obkroužil útočné pásmo a pak nastřelil od levého kruhu tyč.

Nebezpečné bylo i Křepelkovo nahození. Třinec se musel i nadále bránit a nebezpečně z dálky pálil i Filip Pavlík. Na druhé straně Nestrašil rychle vpadl do útoku v situaci dvou na jednoho. Našel na pravé straně Daniela Kurovského, jenž ale neuklidil puk do klece a místo toho minul. Marko Daňo pak z dálky mířil pod víko k protilehlé tyči a výtečný Furch vytěsnil těsně nad téměř jistý gól. Vojtěch Hradec následně u mantinelu při trestné lavici utrpěl v souboji s Addamoem zranění, které mu museli ošetřit záchranáři, a zápas pro něj skončil. Úder rukou od třineckého hráče však zůstal nepotrestán.

Zkraje druhé třetiny Kurovský nadvakrát neprostřelil Dominika Furcha a pro Bruslaře platilo, že když soupeř nedá, tak musí dostat. O to se po buly postaral Julius Junttila, jenž doklepl do sítě u levé tyčky dorážkou po Filipovi Pavlíkovi do míst, kudy předtím prošel puk Justinovi Addamovi, a jenž zároveň zaznamenal svůj první gól v extralize. Vyrovnání přineslo změnu hry na straně Třineckých, kteří začali více útočit. Trochu kuriózní situace nastala, když se Janu Stránskému uvolnilo při srážce u mantinelu ostří brusle a musel se dostat na střídačku s pomocí spoluhráčů. Poté zaútočila Boleslav a Karel Křepelka z dálky nepříjemně zasáhl Kacetla.

Do samostatného úniku se po propadnutí třinecké obrany dostal Jan Buchtele, ale nevyšel mu bekhendový blafák. Smutnit nemusel, neboť se ještě lépe povedla Stránského žabička od mantinelu na Tomáše Fořta před bránu, odkud znovu trefil prostor u pravé tyče, která se v tuto chvíli vzhledem k tomu, jak vypadaly všechny dosavadní góly, zdála být prokletá. Nebezpečný byl Daňo se svou šancí, kdy Furchovi snad pomohla i tyčka, a tak se aspoň za bránou popral s Bernadem a oba putovali na trestnou.

Marko Daňo však dostal od rozhodčích dvě minuty navíc, a tak si Boleslav zahrála přesilovku. Během ní měl Kacetl plné ruce práce a Bruslaře mohly neproměněné loženky mrzet. Střelba pokračovala i po srovnání počtu hráčů na ledě, jež končila mimo nebo na Kacetlovi, jako třeba Čajkův příklep k pravé tyči, jež tentokrát puk nepropustila. Na druhé straně zahrozil opět Daňo, jen aby pak unikl Fořt, který u pravé tyče tentokrát neuspěl. Druhý gól odmítl kromě něj i Junttila, jenž neprosel puk tlakem před brankovištěm. Při přesilovce Třince, kdy hosté zahráli na zakázané uvolnění, se po buly u levé tyče skácel k zemi Dominik Lakatoš, jenž dostal holí do choulostivých míst. Martin Marinčin usedl na trestnou. Ani to do konce třetiny nevedlo ke změně skóre.

V posledním dějství se na jejím začátku Boleslav opřela do soupeře, leč záměry jim kazily prudké a nepřesné přihrávky. Pak na druhé straně po tvrdém boji u mantinelu, kdy Karel Křepelka přišel o helmu a byl mimo hru, se otevřel prostor pro dalekonosný prudký výstřel Martina Marinčina od pravého kruhu, jenž proplul přes Furcha do brány. Ve 45. minutě se tedy stav vyrovnal a o nějaký čas později se musela přerušit hra kvůli problému s mantinelem, kdy po souboji vyletělo ze svého místa jištění plexiskla. Jakmile se mohlo pokračovat, ujel Petr Čajka, který dostal perfektní přihrávku, a bekhendovým blafákem vymáchal Ondřeje Kacetla, jenž kotouč zachytil poblíž brankové čáry. Nebylo jasné, zda ji puk skutečně překročil, a tak si sudí prohlédli video a konstatovali, že to byl gól.

Do dvojbrankového vedení mohl poslat Bruslaře David Dvořáček, ale než stačil dostat puk u pravé tyčky za Kacetla, stal se ve středním pásmu faul, pro který nemohla být branka uznána a Boleslav šla do čtyř. Furch si musel poradit během oslabení s Michalem Teplým, ale jinak to Bruslaři zvládli a po vyrovnání počtu hráčů na ledě začali zase útočit. Nicméně nic pořádného nevymysleli a vzadu laxním přístupem otevřeli prostor soupeři, když z hranice brankoviště při závaru uklízel do sítě puk volný Libor Hudáček. Rozhodnout mohl Cienciala, když ujel do útoku, jenže ten již Furcha nepřekonal, i díky včasnému zásahu Aleše Čecha. Zatímco Boleslavi jakoby docházely síly, tak Třinec se tlačil do útoku. V poslední minutě už ani ten a zápas muselo rozhodnout prodloužení.

V něm se Bruslaři dopustili úmyslného ofsajdu a z vhazování před Furchem vzešla výtečná šance pro Marka Daňa, kterou však nevyužil. Do brejku unikl Petr Čajka, ale ani napodruhé mu to nevyšlo. Fantastický zákrok Ondřeje Kacetla poté zabránil rozhodnutí, jež měl na holi na levém kruhu Jan Buchtele. Prodloužení tedy nepřineslo rozuzlení, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž Bruslaři uspěli. Rozhodující nájezd dal David Bernad.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Slánský: Z naší strany panuje spokojenost. Zejména po posledním utkání v Pardubicích, do kterého jsme nevstoupili vůbec dobře. Jsme rádi, že od první minuty jsme hráli tu hru, kterou jsme chtěli. Samozřejmě, určité chyby tam byly, ale to si musíme probrat. Jsme rádi, že to dopadlo, jak to dopadlo.
HC Oceláři Třinec:
Marek Malík: Z naší strany to bylo po většinu zápasu nepovedené utkání, kdy jsme podali trošku nesoustředěný výkon. Jestli chceme bodovat, musíme se vrátit k výkonům, které jsme podali po 3. inkasovaném gólu. Tam jsme opravdu zabrali a takhle potřebujeme hrát celých 60 minut. Chtěli jsme určitě víc bodů, měli jsme možnost vrátit se do zápasu, ale zatím je to málo.

×
Dnes v 16:00 | JUN
Banes Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 17:00 | DOR
HC ŠKODA PLZEŇ
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:00 | Z9
Mountfield HK
BK Mladá Boleslav