BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v roli hosta napoprvé obstáli, v Hradci rozhodla třetí perioda

20. 8. 2024
napsal Tomáš Taybner, Martin Voltr, foto: Stanislav Souček
Mountfield HK

2:4

1:1, 1:1, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Batna (Šťastný), 34. Pokorný (Lang) – 7. Pavlík, 31. Dvořáček (Gewiese, Lintuniemi), 52. Hradec (Skalický, Havlín), 54. Pavlík (Doležal). Rozhodčí: Hribik, Zeliska - Brož, Špůr. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1595. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Mountfield HK

Škorvánek – Freibergs, Blain (A), Kalina, Mudrák, Pavelka (A), Bučko, Černý – Perret (A), Batna, Šťastný – Novotný, Tamáši, Jergl – Chalupa, Estephan, Moravec – Pokorný, Štohanzl, Lang

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík – Skalický, Fořt, Doležal (C) – Rekonen, Hradec, Lakatoš – Dvořáček (A), Buchtele, Stránský – Malát, Závora (A), Král

H r. K r á l o v é – Bruslaři v úvodním venkovním utkání během prvních dvou třetin hned dvakrát vedli, jenže domácí Mountfield vždy rychle srovnal krok. A tak rozhodla třetí část. V ní se Mladoboleslavští trefili dvakrát v rozmezí 152 sekund a na to už domácí odpověď nenašli. Bruslaři si k vítězství pomohli i díky svým speciálním formacím pro oslabení, které eliminovaly všech šest přesilovek Východočechů.

Po úvodní oťukávané se do první šance utkání dostali domácí hráči, když v 5. minutě junior Novotný přistrčil Tamášimu kotouč na hranici levého kruhu. Se střelou slovenského reprezentanta si ale poradil Furch. Škorvánek si na první zákrok musel počkat do 7. minuty, kdy ho ranou z modré poprvé prověřil Jánošík. Hned záhy si puk, který domácí strážce vytěsnil do pravého rohu, za brankovou čarou nabral Filip Pavlík a odrazem o Škorvánkova záda jej procpal do sítě - 0:1.

Královéhradečtí po obdržené brance přidali a brzy se jim povedlo odpovědět. V 9. minutě se Šťastný po dobrém čtení hry dostal k odraženému kotouči a z nebezpečné pozice na levém kruhu zamířil do vzdálenější tyčky. Exboleslavský forvard nakonec nemusel dlouho smutnět, protože jeho práci dokončil gólovou dorážkou Oskars Batna a bylo vyrovnáno. Oba týmy pak do přestávky měly své šance k tomu, aby skóre změnily. Hradcovu teč Pyrochtovy nabídky ale zlikvidoval Škorvánek, Langův pokus ze 20. minuty zastavila tyč.

Hned v úvodu druhého dějství využili Bruslaři špatného střídání domácích, ze situace dva na jednoho nicméně Dvořáček s Buchtelem vytěžili pouze střelu nad královéhradeckou branku. Ve 31. minutě už se ale skóre měnilo. To když Gewiese podél levé tyčky prostrčil puk do brankoviště, kam se po práci Buchteleho přiřítil David Dvořáček a úspěšným zakončením z otočky dokončil práci svých spoluhráčů - 1:2.

Ani napodruhé však domácí Mountfield nepotřeboval příliš mnoho času na to, aby srovnal krok. Už ve 34. minutě se ke střele z levého kruhu dostal Štěpán Pokorný, jehož pokus švihem skončil v prostoru u Furchovy zadní tyčky. Bruslaři dostali ve 40. minutě možnost odpovědět při své první přesilové hře, jenže během závěrečné minuty stihli vyprodukovat už jen jeden střelecký pokus, ten navíc nesměřoval mezi tři tyče.

Ve třetí části byla kromě častých vyloučení hodně vidět v průběhu zápasu seskládaná útočná formace Skalický - Hradec - Lakatoš. Uvedené trio se v 52. minutě zasloužilo o to, že šli Bruslaři potřetí do vedení. Havlínovu střílenou přihrávku nebezpečně tečoval Skalický, s tím si ještě Škorvánek poradil, na bekhendovou dorážku Vojtěcha Hradce už byl ale krátký. Za další tři minuty se zelenobílí znovu usadili kolem Škorvánkovy klece a byla z toho další trefa. Podruhé v utkání se prosadil Filip Pavlík, tentokrát přesnou ranou z modré čáry.

Královéhradečtí to ještě v závěru při své šesté přesilové hře zkusili bez brankáře, třetí puk za záda Dominika Furcha ale dostat nedokázali. Bruslaři tak venkovní premiéru zvládli a po jednodenní odmlce se venku znovu představí ve čtvrtek, kdy je na programu přípravná odvetu na ledě Plzeň.

Ohlasy trenérů

Mountfield HK:
Peter Frühauf: Od začátku až do konce nám chyběl pohyb a nasazení v osobních soubojích. Soupeř působil takový větší a dravější, zatímco my jsme působili unaveně. V úsecích, kdy jsme měli navrch, byli v našem systému dobří a získávali puky, bylo vidět, že jsme opravdu silní na bruslích a forčeku, ale bohužel takových úseků bylo strašně málo. Zápas nám v podstatě zlomily dva góly z předbrankového prostoru, kde byla Boleslav dravější. Když jsme my v závěru měli dvě skrumáže před jejich brankou, nedokázali jsme to tam dotlačit. Musím říct, že výsledek je zasloužený.
BK Mladá Boleslav:
Richard Král: Připravovali jsme hráče na to, že Hradec hraje extrémně bruslivý hokej, jejich hráči se snaží okamžitě napadat, nikde nečekají a jdou po našich becích. Na začátku jsme s tím měli trošku problémy a když jsme předržovali kotouče, tak jsme měli pár zádrhelů. Od druhé třetiny se to zlepšilo. Hru jsme zjednodušili a myslím si, že třetina byla vyrovnaná. Třetí třetinu jsme zvládli velice slušně, tam bych řekl, že jsme byli lepší. Měli jsme i celkem slušná oslabení, takže za mě můžeme být docela spokojení.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav