BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední prověrka s dobrým koncem, Bruslaři proti Energii vítězně pokřtili nové dresy

10. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

4:2

0:1, 2:1, 2:0

HC Energie Karlovy Vary

Statistiky

Branky a nahrávky: 35. Čajka (Pyrochta, Lakatoš), 36. Lakatoš (Pyrochta, Fořt), 42. Doležal (Hradec, Buchtele), 60. Dvořáček (Čajka) – 12. Jaks (Redlich), 31. Salsten (Jaks, Mamčics). Rozhodčí: Zeliska, Šindel – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 496. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), Čech, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Malát, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský

HC Energie Karlovy Vary

Frodl – Mamčics, Jaks, Šalda, Mikyska, Moravec, Plutnar – Jiskra (A), Ilomäki (A), Beránek – Gríger, Salsten, Kružík – Čihař, Černoch (C), Sapoušek – Redlich, Šír, Koffer

M l. B o l. – Poslední prověrka před startem extraligy se pro Bruslaře zpočátku nevyvíjela podle představ. I přes jejich aktivitu v první třetině se totiž vedení ujala Energie a ve 31. minutě určila Salstenova trefa skóre na 0:2. Zelenobílí ale ještě do druhé přestávky po slepených gólech Čajky a Lakatoše vyrovnali, po změně stran a skvělé práci třetí útočné letky dokonali obrat. Bruslaři se tak na Tipsport extraligu naladili vítězně a navíc vítězně pokřtili novou venkovní sadu dresů.

Bruslaři byli v úvodním dějství extraligové generálky aktivnějším celkem a v souboji brankářů Dominiků měl jednoznačně více práce ten karlovarský. Proti Čechově střele z modré ještě Frodlovi pomohla pravá tyčka, v 11. minutě už ale musel do akce. Po přisunutí od Čajky na něj sám uháněl Malát, který se po krátkém bekhendovém blafáku pokusil pustit kotouč mezi jeho betony - neuspěšně. A tak na druhé straně ve 12. minutě udeřili hosté a to zásluhou rány Janise Jakse z pravého kruhu. Hned za minutu mohl srovnat Čech, jemuž sám Frodl namazal zpoza branky, jenže domácí bek nabídnuté šance nevyužil a zakončil příliš pozdě.

Západočechům se po změně stran ve 26. minutě naskytla velká šance k navýšení skóre, když Černoch z pravého rohu našel před Furchem osamoceného Čihaře, jenže ten selhal. Na druhé straně zase Doležal z mezikruží prostřelil Frodla, zuby si ale vylámal na pravé tyčce. Ve 31. minutě po krátkém pobytu v útočném pásmu našel Jaks krosovým pasem Eirika Salstena a ten švihem vymetl pavučiny ve Furchově kleci - 0:2.

Bruslaři se ale potom ve zbytku druhé části vzedmuli a povedlo se jim srovnat. Nejprve ve 35. minutě po tlaku v útočné třetině a ráně Pyrochty vytěžil ze svého postavení Petr Čajka, který od levé tyčky pohotově uklidil kotouč do prázdné klece. A následně za 79 sekund přišla druhá trefa. V přesilovce dostal od Pyrochty nabito nad pravý kruh Dominik Lakatoš a ze své oblíbené pozice se nemýlil, Frodlovi navíc ostrou jedovkou nedal žádnou šanci - 2:2.

Hned po 112 vteřinách třetí části pak Bruslaři dokonali obrat ve skóre, když se třetí domácí pětka usadila před karlovarskou klecí. Jánošíkova střela z modré ještě neprošla, volný puk si ale v mezikruží našel Zdeněk Doležal a po dlouhé bekhendové kličce jej poslal do sítě. Západočeši se z třetí inkasované branky poměrně dlouho vzpamatovávali, navíc se museli bránit boleslavské přesilovce. Poslední šanci hosté dostali v 57. minutě, kdy byl vyloučen Čech. Karlovarská pětice mačkala zelenobílou čtveřici takřka celé dvě minuty, ale vyrovnat se jí nepodařilo. V závěru navíc vítězství Bruslařů pečetil gólem do prázdné David Dvořáček - 4:2.

Premiéra nových venkovních dresů a zároveň derniéra přípravy tak skončila úspěšně, nyní už Bruslaře čeká poslední tréninkový týden a ve středu 18. září od 17:30 sezonní debut s Olomoucí.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
David Havíř: Byl to pro nás poslední zápas přípravy, který je samozřejmě vždycky lepší vyhrát a to se nám také povedlo. Jsme i rádi za ten průběh, měli jsme dobrý vstup do první třetiny. Potom jsme sice prohrávali 0:2, ale byli jsme sebevědomí a podařilo se nám celý zápas otočit. I proto to hodnotíme pozitivně. Objevovali se tam věci z playbooku, co potřebujeme hrát a chceme se jimi v sezoně prezentovat.
HC Energie Karlovy Vary: