BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav je minimálně jednou nohou v baráži, Kladnu podlehla 1:2

20. 3. 2011
napsal David Bohata
BK Mladá Boleslav

1:2

1:1, 0:0, 0:1

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky: 19. Divíšek (Loskot, Boháč) - 3. Smoleňák (Hašek), 47. Patera (Bicek). Rozhodčí: Minář, Hribik - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 2580.

BK Mladá Boleslav

Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Nouza, Tvrdík, Matějovský - Loskot, Štefanka, Bahenský

Rytíři Kladno

Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, D. Růžička, Mrázek - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - M. Látal, Knotek, Kotrla - Smoleňák, Hašek, Bělohlav

M l. B o l. – Slovní spojení “klíčový zápas“ se v poslední době v Mladé Boleslaví stal otřepanou frází. Ve třetím vzájemném klání play-out s Kladnem šlo ještě o víc, než o klíčový zápas – o zápas přežití a naděje. Domácí hokejisté hráli se svým soupeřem dlouho vyrovnanou parti, v určitých fázích hry byli dokonce aktivnějším mužstvem. Ke všemu je důležitými zákroky jistil brilantní Marek Schwarz. Ale i to bylo málo. V úvodu třetí periody vsítil rozhodující branku Patera. Otřesená Boleslav se až do konce utkání nezmohla k vypracování výraznější šance a tak na vlastním ledě prohrála o jeden jediný gól. Na předposlední Kladno ztrácí již devět bodů.

Ještě před úvodním buly všichni přítomní povstali, aby minutou ticha uctili památku někdejšího vynikajícího fotbalového brankáře a nadšeného hokejisty Františka Šichty, který minulý týden zemřel ve věku osmapadesáti let. Veselo ve ŠKO-ENERGO Aréně nebylo ani ve třetí minutě. Děravá obrana Mladoboleslavských dovolila soupeři přečíslení třech proti jedinému obránci, které Hašek řešil střelou. Schwarz puk vyrazil pouze před sebe na Radka Smoleňáka, jenž se postaral o první změnu ve skóre.

Boleslav se poté snažila tlačit dopředu, prostřednictvím Nouzy si vytvořila i šanci, jenže další příležitost ke vstřelení branky měli Kladenští a opět u toho byl Jiří Hašek. V situaci velice podobné té gólové nepřesně přihrával Bělohlavovi a tak si mohli domácí pro tentokrát oddychnout. Aktivní Boleslav poté zlobila kladenskou obranu, přesilová hra jí tedy přišla vhod.

Po velice zdlouhavém obléhání prostoru před Cikánkem se domácí odhodlali k finálnímu sevření pomyslných čelistí; hráči se stáhli do prostoru před brankovištěm, poblíž něhož stál Tomáš Divíšek, který střelou ke vzdálenější tyči zužitkoval Loskotovu příhru zpoza brány.

Druhá třetina byla už od počátku bohatá na zajímavé okamžiky. O ty první se zasloužilo Kladno. Bílek se přičiněním uklouznutí bránícího Chaloupky dostal sám před Schwarze. Maskovaný muž v bílém dresu skvěle zachytal. Chvíli se hrálo na obě strany, pak se do zajímavého přečíslení dostal Matějovský s Vrbatou. Druhý jmenovaný měl mezi kruhy zajímavou pozici, navíc na něj zívala odkrytá polovina brány, jenže Vrbata značně minul cíl.

Hokejisté Bruslařského klubu se nadále tlačili dopředu, ale kladenská obrana v čele s Cikánkem odolávala. Na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani Marek Schwarz, který musel být pozorný především při rychlých protiútocích protivníka. Ještě v závěru druhé periody dostali domácí dvojnásobnou početní výhodu.

Proti třem hrála Boleslav déle než minutu, ale krom nepřesné Žabkovy střely si nedokázala vypracovat prakticky žádnou příležitost. I když pak Kladno hrálo v pěti, domácí hráči se nadále tlačili před Cikánka. Avšak do vedení šlo podruhé v zápase hostující mužstvo.

Před boleslavským brankovištěm nedůrazně bráněného Pavla Pateru oslovil Bicek a po přesném zakončení kapitána Kladna to bylo 1:2. Jak typický jev této sezóny – aktivní Boleslav po dlouhé vyrovnané pasáži hry v podstatě z ničeho nic inkasuje.

A Kladno dostalo chuť. Jednogólový rozdíl udržel svým skvělým zákrokem Schwarz. S postupujícím časem se iniciativy opět ujali Mladoboleslavští. Kladnu se ale dařilo bránit a tak to domácí zkusili minutu a půl před koncem třetí třetiny v šesti. Ani to na zbytku utkání nic nezměnilo. Mladá Boleslav touto prohrou nakročila i druhou nohou do baráže.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav