BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav v silné sestavě přehrála Litoměřice

9. 8. 2011
napsal David Bohata
BK Mladá Boleslav

6:2

1:0, 4:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice

Statistiky

Branky: 19. Loskot (Baldwin), 30. Hrdel (Mikulík, Rýgl), 36. Hrdel (Mikulík, Jindra), 38. Vrbata (Tománek, Pabiška), 40. Loskot (Jiránek, Dudáš), 57. Marušák (Tomas, Výborný) - 31. Slížek, 48. Hašek (Slížek). Rozhodčí: Jebavý – Arazimová, Lhotský. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

BK Mladá Boleslav

Valent – Čutta, Marušák – Chaloupka, Žabka – Rýgl, Jindra – Dudáš, Baldwin – Tomas, Výborný, Balaštík – Pabiška, Vrbata, Tománek – Hrdel, Bahenský, Mikulík – Loskot, Lenc, Jiránek

HC Stadion Litoměřice

Salfický – Hora, Martinka – Soukup, Drábek – Evan, Ketner – Drahorád, O. Kříž – Tvrzník, Belay, Gengel – Slížek, Šinágl, Sajdl – Novák, Kauschitz, Hlusička – Hašek, Horčička, Kotrba

M l. B o l. - Ve třetím přípravném zápase před novou sezónou do Mladé Boleslavi zavítaly prvoligové Litoměřice. V jejich dresu se představili boleslavští mladíci Belay, Soukup či Sajdl, kteří na severu Čech hostují. Favorizovaný domácí tým se ve druhé třetině dostal do tempa a celý zápas přesvědčivě ovládl. Premiéru v boleslavském dresu si odbyl obránce Baldwin a zkušený centr David Výborný.

Úvodní třetina odstartovala vcelku vlažně. První náznaky nebezpečných útoků či šancí byly k vidění až od její poloviny a nutno uznat, že se netýkaly jen favorizovaného domácího celku, ale rovněž velice dobře hrajících Litoměřic. Boleslavští se výrazněji ukázali až akcí ze dvanácté minuty, v níž Pabiška křižným pasem oslovil najíždějícího Tománka, který na zadní tyči taktak na puk nedosáhl. O chvíli později si brankář Salfický sám přivolal problémy, když se mu dlouho nedařilo zkrotit kotouč po boleslavském nahození.

I Litoměřice měly šanci, a to přímo tutovou. Martin Belay, čerstvě zapůjčený do prvoligového mužstva právě z Mladé Boleslavi, v přečíslení předkládal puk Gengelovi. Ten se před částečně odkrytou bránou do puku ani netrefil. Hosté zahrozili ještě jednou, Valent proti Šináglově střele dobře zakročil betonem. Skóre se nakonec měnilo ve prospěch domácích. Baldwin dobře nastartoval Marka Loskota, který ve skluzu doslova propasíroval puk do brány spolu se Salfickým. Pár sekund před prvním hvizdem se zpoza soupeřovy brány prosmýkl Výborný a předkládal Čuttovi, jenž si sjel od modré, Salfický bez problémů zasáhl.

Druhou dvacetiminutovku takříkajíc nakousl David Vrbata, když trefil tyč. Netrvalo dlouho a na brankářského matadora v modrém dresu pelášil Tomas, jenže Dušan Salfický se mu položil na led jak široký tak dlouhý a soupeřův atak zneškodnil. Boleslav přesto zvýšila svůj náskok, když se přesně mířenou střelou zápěstím trefil Zbyněk Hrdel. Radost domácích dlouho netrvala, prakticky vzápětí snižoval Ladislav Slížek. Brance předcházela nepozorná rozehrávka Boleslavských ve vlastním pásmu. Stav utkání se měnil nadále. Mikulík si pohlídal ofsajd, nabruslil si do pásma. Stačilo, aby do jeho střílené přihrávky Zbyněk Hrdel vložil hůl a bylo to opět o dvě branky.

Bruslaři jako by zrychlili tempo hry, soupeř jim přestával stačit, puk se nacházel stále častěji v litoměřickém pásmu. Herní pohodu dokumentoval brankou na 4:1 David Vrbata - Tománkovu přihrávku zpoza brány pověsil do horního růžku Salfického klece. Ještě před koncem druhé třetiny poslal Litoměřice do kolen Marek Loskot, který si u jedné z tyčí počkal na Jiránkův pas a v zakončení se nemýlil.

Poslední perioda byla spíše bojovnějšího rázu, ubylo šancí, přibylo důrazu. V osmačtyřicáté minutě putoval na trestnou lavici Marušák. Hosté početní výhodu dokázali ihned využít. Jaroslav Hašek si z rohu kluziště vybruslil až před Valenta a nadvakrát překonal jeho pravý beton. Dobrou příležitost měl v padesáté čtvrté minutě Tománek, ale zakončoval nepřesně.

Obrovská šance se naskytla i mladíkovi Lencovi. Dudáš pálil od modré, Salfickému proklouzl puk mezi betony. Chvíli nikdo nevěděl, kde je puk. Lenc ho spatřil první, ale než se k němu dostal, Salfický mu se štěstím dokázal zmařit plány. Skóre se hnulo vzápětí, když přesilovkovou kombinaci v litoměřickém pásmu zakončil přesnou střelou z hranice pravého kruhu Jiří Marušák. Hokejisté Bruslařského klubu konec zápasu v pohodě kontrolovali a po dvou porážkách tak v letošní přípravě konečně vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav